Aile Eğitim Programları Başlıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından aile eğitim programları düzenleneceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, UNICEF, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği protokolüyle aile eğitim programlarının başlayacağı ifade edildi.

Çağdaş bireyin kazanması gereken temel yetkinliklerin konu edileceği Aile Eğitim Programında, aile eğitim ve iletişimi, okul ve aile, aile hukuku, aile bütçesi ve kaynak yönetimi konularının ele alınacağı aktarılan açıklamada, eğitimlerde aile içi, okul ve aile, anne-baba-çocuk okul ilişkilerinin anlatılmasının yanı sıra aile ekonomisinin iyi planlanmasının öğretilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Açıklamada, aile kurumunun güçlendirilmesinin hedeflendiği programın 1 Nisan Cumartesi günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 36 kişinin katılımıyla başlayacağı ifade edildi.

Aile eğitimi kapsamında ebeveynlerin çocuk yetiştirme eğitiminin yararları konusundaki farkındalığın artırılmasının da hedeflendiği eğitim programlarının, eğitimler sonucu sertifikalandırılan Trabzon Büyükşehir Belediyesi personelinden Ömer Söylemez ve Yetkin Çoban tarafından yürütüleceği aktarıldı.

Eğitimlere yetişkin bekarlar, evlilik hazırlığı yapanlar ve evli çiftlerin katılabileceği kaydedildi.

Kaynak: AA