Ahlat Hastaneye Kavuşuyor

Ahlat ilçesinde yapımına geçen yıl başlanan ve ilk binası tamamlanan, Ahlat Devlet Hastanesi kısa sürede hizmete açılacak.

Bitlis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Adnan Budak, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin ilk binasının tamamlandığını, ikinci bina konusunda da gerekli planlamaların yapıldığını söyledi.

Ahlat'ta iki blok halinde modern bir hastane hizmete sunmayı amaçladıklarını kaydeden Budak, şöyle konuştu:

'AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekilimiz Vedat Demiröz ile İl Sağlık Müdürlüğümüzün büyük çabalarıyla, yapımına 2016 yılında başlanılan Ahlat Devlet Hastanesi'nin ilk binası bitirilerek, genel sekreterliğimizce binanın iç düzenlemesi yapıldı. Binada gerekli poliklinikler, cerrahi bölümler, ameliyathane ve diğer üniteler kuruldu. Ayrıca, 20 yataklı bir acil servis oluşturuldu. İkinci binanın yapılması için de gerekli çalışmaları yaparak Sağlık Bakanlığı'na ilettik. Yaklaşık 7 dönüm üzerine kurulan hastane, 2 bin metrekare kullanım alanına sahip. Hastanenin tamamlanan binasında 4 tam teşekküllü ameliyathane, 4'ü yeni doğan olmak üzere 12 yoğun bakım ünitesi ve 20 yataklı bir acil servis yer alıyor. Kısa bir sürede burayı hizmete açacağız. İkinci binamızın da tamamlanmasıyla 50 yataklı poliklinikler de hizmete girecek. Ahlat’ta modern bir hastane kurulması için desteklerini esirgemeyen milletvekilimize ve Valimiz Ahmet Çınar'a teşekkür ediyoruz.'

Kaynak: AA