Ağrı'da Öğrencilere Trafik Eğitimi

Ağrı'da, trafik bilincini arttırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında imzalanan sosyal sorumluk projesi kapsamında Ağrı'daki okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine 29 Mart-3 Nisan tarihlerinde verilecek eğitimler başladı.

Eğitim programının ilki, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) Genel Başkanı Yardımcısı Kenan Çetin ve Ağrı Sivil Toplum Platformu (ASTOP) katılımıyla Şeyh Edebali İlkokulu'nda yapıldı.

Düzenlenen eğitim programında, çocuklara trafikte bilinçli olunması, başkalarının hakkına saygı gösterilmesinin gerekliliği, yol ve çevresinin güvenli kullanımı, trafik kazaları, sebep ve sonuçları anlatıldı.

TÜSEKON Genel Başkan Yardımcısı Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'da köy okulları dahil olmak üzere tüm okullara ulaşacaklarını söyledi.

Trafik eğitmenleri tarafından trafik kuralları, trafikte uyulması gereken davranışları anlatacaklarını belirten Çetin, 'Genç yaşlarda trafik bilincinin kazandırılması için bu proje düşünüldü.' dedi.

Program sonunda Ağrı Sürücü Kursları Derneği tarafından öğrencilere şapka dağıtıldı.

Kaynak: AA