Afyonkarahisar'da Minikler Trafik Eğitimine Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Eğitimleri Konfederasyonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde Afyonkarahisar'daki anaokulu ve ilkokullarda 'Çocuklarımızı Trafikte Geleceğe Hazırlamak' projesinin startı verildi.

Afyonkarahisar Kazım Özer İlkokulu'nda düzenlenen ilk trafik eğitimine, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Koçak, okul müdürleri ve çok sayıda minik öğrenci katıldı.

İlk programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Yalçın, öğrencilere küçük yaşta trafik kurallarının öğretilmesi önemine dikkat çekti.

Yalçın, 'Okul öncesi ve ilkokul çağındaki öğrencilere trafik bilincinin kazandırılması gerekmektedir. Erken yaşlarda başlayan eğitimin ilerleyen yaşlarda verilecek eğitimden daha etkili ve kalıcı olduğu gerçektir. Trafik Eğitimi ile yetişen okul öncesi ve ilkokul öğrencileri, hem aile bireyleri üzerinde trafik bilincinin yerleşmesi, hem de toplamda trafik kültürünün oluşturulmasına katkı sağlayacaktır.' şeklinde konuştu.

- '110 okulda start verildi'

'Biz insanlarımızı maalesef savaşta kaybeder gibi trafik kazalarında kaybediyoruz.' diyen Yalçın, Afyonkarahisar'da 110 okulda projenin startının verildiğini kaydetti.

Eğitimleri okullarda usta öğreticilerin vereceğini belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İlimizdeki okul öncesi ve ilkokullarımızın tümüne bu noktada eğitim verilecek. Eğitimi küçük yaşlardan itibaren vermek bir takım alışkanlıkların kazandırılması demektir. İşte bu alışkanlıkları biz çocuklarımıza kazandırırsak büyüdükleri zaman o trafik kurallarına daha sağlıklı bir şekilde uyacaklar. Hatta anne babalarını bu noktada uyaracaklar.'

Kaynak: AA