3. Bursa Anadolu Günleri

Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Bursa Anadolu Günleri, düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından 33 kentin il derneklerinin katılımıyla organize edilen ''3. Bursa Anadolu Günleri'', düzenlenen törenle başladı.

Yapılan açıklamaya göre, Bursa Anadolu Günleri'nin açılışı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törende açılış kurdelesini, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Dursun ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları, katılımcı illerin temsilcileri ve dernek başkanları birlikte kesti.

Törende konuşan BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, Anadolu'nun tüm renklerinin bir çatı altında buluştuğu Bursa Anadolu Günleri'ni bu yıl da Bursa'ya yakışır bir şekilde gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Dursun, 5 gün sürecek ücretsiz etkinlik için BİLDEF olarak dolu dolu bir programa imza attıklarının altını çizerek, 'Kapılarını açtığımız Bursa Anadolu Günleri'nde etkinlik süresince tüm Anadolu'nun yöresel kültürü, lezzetleri, el sanatları ve folkloru Bursalılarla ve çevre illerden gelen ziyaretçilerimizle buluşacak. Gündüz ve özellikle akşamları müzik ve folklor gösterileri ile birbirinden renkli etkinliklerde ziyaretçilerimiz, hem memleket hasretini giderecek hem de farklı birçok kültürü bir arada yaşama fırsatı elde edecek.' ifadelerini kullandı.

BİLDEF ve katılımcı dernekleri düzenledikleri organizasyondan dolayı tebrik eden Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, şunları kaydetti:

'Bursa önemli bir şehir. Sadece büyük bir tarihi, kültürü ve medeniyeti taşımıyor, Anadolu'nun bütün renklerini taşıyor. Burada bulunan hepimizin önemli bir bölümü, başka illerden ve coğrafyalardan geldi ve buraya mekan tuttu. Hayallerimizi gerçekleştirmek, çocuklarımızı büyütmek için bu şehri seçtik. Onun için bu şehir bizlere çok şey vermiş ve vermeye de devam ediyor. Bu yüzden biz, Bursa'nın kadrini ve kıymetini bilmeliyiz. Ama tabi ki geldiğimiz yerlerin değerlerini ve hatıralarına da beraber getirdik. Bugün burada 3. Bursa Anadolu Günleri ile bu hatıraları idrak ediyoruz.'

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da, Anadolu'nun güzide şehirlerini gidip gezme fırsatı bulamamış olanların, buradaki stantları gezerek kendilerini her tarafa gitmiş gibi hissedeceklerini ifade etti.
Kaynak: AA