Yardımeli'nden Somali'ye Gıda Yardımı

Dernek, açlıkla mücadele edilen Somali'deki binlerce aileye temel gıda malzemeleri dağıttı.

Yardımeli Derneği, açlıkla mücadele edilen Somali'deki binlerce aileye temel gıda malzemeleri ulaştırdı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Yardımeli Derneği, Afrika'da hastalıkların ve ölümlerin önüne geçebilmek için 11 yıldır çalışmalarını sürdürüyor.

Afrika genelinde yetimhane ve hastane yapımı, su kuyuları açılması, kurban ve ramazan bayramlarında yardım faaliyetleri, kardeş aile uygulaması, süt keçisi dağıtımı ve katarakt ameliyatları gibi birçok acil ve kalıcı insani yardım, dernek tarafından hayata geçirildi.

Afrika’da yürüttüğü proje ve çalışmalarını geçici değil kalıcı çözümler üretmeye yönelik yapan dernek, insanın hayatını riske eden büyük bir krizin yaşandığı Somali'de faaliyetlerini sürdürüyor.

Somali'nin kuraklıktan etkilenen Garbaharey bölgesine, acil gıda yardımları kapsamında binlerce aileye ilk etapta temel gıda malzemeleri ulaştırıldı. Bölgeye ciddi ulaşım sıkıntılarını aşarak ulaşan ekipler, dere yatakları ve daha önceden insanların su ihtiyaçlarını karşıladıkları göletlerin tamamen kurumuş olduğunu tespit etti.

Kuraklıktan etkilenen bir başka bölge olan Baidoa'da koleradan çocuk ölümleri yaşandığı gözlemlendi.

Mogadişu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi sağlık ekipleri, buraya kolera tedavisinde kullanılacak serum, antibiyotik ve diğer ilaçlardan oluşan acil sağlık yardımlarını ulaştırdı. Bölgenin su kaynakları yetersiz ve kirli olduğu için koleraya bağlı ölümlerin artmasından endişe ediliyor.

Öte yandan, Yemen'deki partner kuruluş aracılığı ile gıda yardımları yapan dernek, bağışçıları tarafından gönderilen emanetleri yerlerine ulaştırmaya devam ediyor.

Kaynak: AA