'Yan Bakma' Cinayeti Sanığına 20 Yıl Hapis

Adana'da barda bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili yargılanan 6 sanıktan birine 20 yıl, 2'sine ise birer yıl hapis cezası verildi.

Adana'da barda bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kavgayla ilgili 6 sanıklı davada, cinayeti işlediği belirlenen kişi 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, sanık İbrahim Özgün tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Ferdi O, Metin A. ve Sedat Ö. ile avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, Erhan B. ve Ahmet Y. ise gelmedi.

Sanık Özgün, savunmasında, kavgayı ayırmak isterken istem dışı cinayet işlediğini ileri sürdü.

Maktulün ateş açması sonucu diz kapağından yaralandığını belirten Özgün, 'Bir şey olmaması için uğraştım. Korkutmak için bir el havaya ateş ettim. Kesinlikle isteyerek olmadı. Kendimi korumak için istem dışı bir olaydı. Tabancamda başka mermilerde vardı. Öldürmek isteseydim, o mermileri de ateşlerdim. Olayın bu şekilde olmasından pişmanım. Yüce adaletinize sığınıyorum.' ifadelerini kullandı.

Diğer sanıklar ise olaya karışmadıklarını iddia etti.

Mahkeme heyeti, İbrahim Özgün'e 'kasten öldürme' suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezası 18 yıla indirilen sanık, ruhsatsız tabanca bulundurmaktan da 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklar Erhan B. ve Ahmet Y'ye 'ruhsatsız tabanca bulundurmaktan' birer yıl hapis cezası verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, Ferdi O'nun ise bin 500 lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Sedat Ö. ve Metin A. ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi'ndeki bir bara 17 Ocak 2015'te arkadaşlarıyla eğlenmeye giden İsmail Akyol, yan masada oturan Ferdi O'nun kendisine 'yan baktığını' düşünüp, konuşmak için dışarı çağırmış, 2 grup arasında çıkan kavgada Akyol öldürülmüştü.

Kaynak: AA