VEDAŞ'tan Köy Çocuklarına Kitap

VEDAŞ İl Müdürü Uzunselvi: 'Çocuklarımıza kitap sevgisinin aşılanması çok önemli. Eğitim sadece öğretimden ibaret değil, insani ve ahlaki değerlerin de verilmesi kitaplarla olur'

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) İl Müdürlüğü, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Bitlis'in Adilcevaz ilçesinin Aydınlar beldesine bağlı Kışkılı köyündeki öğrencilere kitap hediye etti.

Yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Süphan Dağı eteğindeki Kışkılı köyüne giden VEDAŞ İl Müdürü Tahsin Uzunselvi, burada eğitimini sürdüren 14 çocukla sohbet etti ve başta kitap olmak üzere çeşitli hediyeler verdi.

Uzunselvi, ziyaretlerine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütüphaneler Haftası nedeniyle VEDAŞ ekibi olarak, Türkerler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Türker'in desteğiyle Kışıklı köyüne gittiklerini ifade etti.

Buradaki öğrencilere kitap ve kırtasiye malzemesi hediye ettiklerini dile getiren Uzunselvi, şunları kayrdetti:

'Kütüphaneler Haftası'nda şirket olarak bölgemizde eğitimin daha iyi seviyeye gelmesi için küçük de olsa bir faaliyeti yapma gereği duyduk. Çocuklarımıza kitap sevgisinin aşılanması çok önemli. Eğitim sadece öğretimden ibaret değil, insani ve ahlaki değerlerin de verilmesi kitaplarla olur. Sağlıklı bir eğitim olduğunda toplumda birbirine saygılı, birbirinin hakkına hukukuna riayet eden, insani ve ahlaki değerleri önemseyen bir gençlik yetişmesi öğretimden çok daha önemli. Çocuklarımız bu kitaplarla daha güzel şeyler öğrenip ileri ki aşamalarda bunu tatbik edeceklerdir.'

Uzunselvi, yörenin en büyük sancısının eğitimsizlik olduğunu ancak son yıllarda bu alanda güzel faaliyetlerin olduğunu ifade ederek, 'Büyüklerin nezdinde belki bir anlam ifade etmeyen bu etkinlik, çocukların renkli dünyalarında büyük anlam ifade ediyor. Çocuklarımızın bu neşesini görünce ekip olarak mutlu olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.' dedi.
Kaynak: AA