Ünye Kent Konseyinin Çalışmaları

Ünye Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çalışma Grupları oluşturuldu.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yalın, konsey binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ünye’de daha sağlıklı, daha keyifli bir kent kültürü oluşması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bunun için gençlere büyük görev düştüğünü ifade eden Yalın, 'En büyük silahımız ve gücümüz gençlerdir. Güzel bir gençlik meclisi oluşmalı ki, kentte gençlerle ilgili ne tür sosyal etkinlikler yapılmalı, gençler daha kentli ve daha keyifli şehirde yaşayabilsinler. Bunun için göreviniz büyük.' dedi.

Yalın, Kent Konseyinin işlevine ilişkin şunları söyledi:

'Ünye için yapılacak olan bir düşünceyi konsey olarak tartıştıktan sonra belediyeye sunuyoruz. Belediye de kendi meclisinde ya da Büyükşehir Meclisine taşıyarak konuyu tartışıp yapmaya başlanıyor. Biz sadece fikir üretip, üretilen fikirleri belediyeye gönderen bir kurumuz. Bizim önerdiğimiz fikirler daha çok kentli olmak adına yapılan projelerdir. Böyle bir konseyin gençlik meclisi olursa neler yapabilir? Ne yaparsa Ünye’deki gençliğin sesini duyurabilir? Ünye’deki gençliğin temsilcisi olabilir? Bunda da temsilci olarak size görev düşüyor.'

Konuşmanın ardından Ünye’de bulunan 17 lise ve dengi okullardan okul temsilcileri, iş dünyasından, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan ve üniversiteden gelen genç temsilciler ile birlikte 20 kişilik Ünye Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çalışma Grupları oluşturuldu.

Kaynak: AA