Üç Aylara Doğru

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, üç ayların, 29 Mart Çarşamba günü başlayacağını söyledi.

Sendika binasında gazetecilere açıklamada bulunan Kocaçoban, üç ayların, Allah'ın kullarına yıl içerisinde yapmış oldukları hata ve kusurların affedilmesi için sunmuş olduğu arınma ve kurtuluşa erme mevsimi olduğunu söyledi.

Üç aylarda Allah'ın her türlü savaşı, çapulculuğu ve zulüm yapmayı yasakladığını dile getiren Kocaçoban, şunları kaydetti:

'İslam dini sulh ve selamet dinidir. Yüce Mevla’mız Bakara suresinde ‘Sulhta hayır vardır. Şeytanın adımlarına ayak uydurmayın toptan sulha girin’ buyurmaktadır. Memleketimizde yıllarca süren terör olayları sulh ve salaha kavuşturulmak üzeredir. Bu çalışmaların hayırla neticelenmesini temenni ediyoruz.

Hz. Muhammed'i (SAV) hayatlarının her alanında örnek edinen Müslümanlar bu düsturu yüzyıllarca uygulamak suretiyle birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilemişlerdir. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisi şerifi mucibince hareket edilmiş ve sıkıntı çeken Müslümanın imdadına ilk önce komşusu yetişmiştir. Bugün ülke olarak birçok komşumuzun imdadına yetişmek zorunluluğu hasıl olmuştur. Necip milletimiz tarihten gelen sorumluluğunu hiç aksatmadan bugün de komşularının imdadına yetişmeye devam ediyor.'

30 Mart Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gecenin de Regaip Kandili olduğunu hatırlatan Kocaçoban, 'Yüce Allah bu gece müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Böyle kutsal gün ve geceleri manevi olarak değerlendirmeliyiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA