Tepebaşı'nın Çevreci Araçları Türkiye'ye Örnek Oluyor

Tepebaşı Belediyesinin çalışmaları ve hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi almak için Eskişehir’e gelen Çorum Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Başkan Dt. Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret etti.

Tepebaşı'nın Çevreci Araçları Türkiye'ye Örnek Oluyor
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, hayata geçirdiği projeler ile Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Tepebaşı Belediyesinin toplumsal belediyecilik anlayışı içerisinde insan, çevre, ve kültür odaklı gerçekleştirdiği çalışmalar ile yakaladığı başarı, birçok belediye ve belediye başkanı tarafından takdir edilmeye devam ediyor. Tepebaşı Belediyesinin çalışmaları ve hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi alan ve bunların Türkiye’ye örnek olduğunu anlatan Çorum Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, “Öncelikle sizleri kutluyorum. Çorum ilinde herkes sizin hayata geçirdiğiniz projeleri konuşuyor. Çevreci elektrikli araçlar almışsınız. Ben de bu araçları görmeye geldim. Kısıtlı bütçe ile belediye çalışmalarını yerine getiriyoruz. İmkanımız olursa bizlerde bu elektrikli, çevreci araçlardan almak istiyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç ise, “Akıllı kentsel dönüşümün hızlandırılmasında yeni model olan “Akıllı Şehir Projesi” için Tepebaşı Belediyesinin Avrupa Komisyonundan aldığı 5 milyon Euro hibe sayesinde Avrupa standartlarındaki yerli üretim olan elektrikli, çevreci otobüsleri aldık. Türkiye’de ilk kullanan belediye, Tepebaşı Belediyesidir. Bizim için bu bir övünç kaynağıdır. Bunun yanında yine çevreci 22 tane hibrit araç belediyemiz araç filosunda görev yapıyor. Tepebaşı Belediyesi bu alanda Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Belediye olarak elimizden geldiği kadar sizlere destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA