TBMM Başkanvekili Aydın İzmir'de Açıklaması

'Kandil, İmralı, Pensilvanya bütün terör örgütleri bir araya gelmiş 'hayır' için çaba sarfediyor.. Terör örgütleri, Batı'nın yaklaşımına baktığımızda 'evet'in ne kadar doğru bir iş olduğunu bir kez daha görüyoruz'

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Terör örgütleri, Batı'nın yaklaşımına baktığımızda 'evet'in ne kadar doğru bir iş olduğunu bir kez daha görüyoruz.' dedi.

Aydın, İzmir programları kapsamında Torbalı'da özel bir tıp merkezi ile İzmir Valiliğini ziyaret etti.

Valilik Anı Defterini imzalayan Aydın, İzmir'in Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte geleceğe yönelik çok önemli hedefler ortaya koyduğunu, güzel bir gelişme katettiğini bildirdi.

Aydın, referandum sürecinde gerçekleştirdiği programlarda 16 Nisan'ın Türkiye için milat olduğunu, çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlattıklarını belirterek, 'Bu seçimde hiç bir siyasi partiye, şahsa oy vermeyecek hiç kimse, herkes Türkiye'nin geleceğine oy verecek. Mesele bir partin ya da şahsın meselesi değil, mesele memleket meselesi olduğuna göre bütün İzmirli hemşehrilerimizin de memleket adına, yeni Türkiye adına iradesini ortaya koyması gerektiğini ifade ettik.' diye konuştu.

Dünyada olup bitenlere dikkati çeken Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye üzerinde oynanan oyunların net bir şekilde hepimiz farkındayız. Bir taraftan Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, 2053, 2071 hedeflerine doğru ilerlemesini istemeyen ve aynı zamanda Türkiye'nin büyük projelerini hazmedemeyen bir batı blokunu görüyoruz adeta. Neredeyse Müslüman Türkiye karşısında bir Haçlı zihniyetiyle sanki hareket ediyor gibi bir görüntü var. Terör örgütlerini bağrına basan, hayır kampanyalarına ciddi destek veren bir Batı var. Öbür taraftan Kandil, İmralı, Pensilvanya bütün terör örgütleri bir araya gelmiş 'hayır' için çaba sarfediyor. Türkiye karşıtlarının ortaya koymuş olduğu bu duruşu gördükten sonra 'evet'in ne kadar bu ülke için değerli olduğunu daha iyi bir şekilde görüyoruz.'

Aydın, herkesin kimin nerede durduğuna bakarak pozisyonunu ayarlaması gerektiğini vurgulayarak, 'Türkiye'nin dostları, içinde olanlar ne tarafta duruyor, Türkiye karşıtları ne tarafta duruyor. Terör örgütleri, Batı'nın yaklaşımına baktığımızda 'evet'in ne kadar doğru bir iş olduğunu bir kez daha görüyoruz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA