Sivas'tan Kısa Kısa

Suşehri'nde sigorta prim teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Suşehri ilçesinde sigorta primi teşvikleri hakkında iş adamları ve esnaflara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlçe Kaymakamlığının organizasyonuyla Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal, milli istihdam seferberliği kapsamında daha çok kişiye istihdam sağlanması gerektiğini söyledi.

Mevcut çalışanlara ilave olarak alınacak işçilere gerekli desteklerin KOSGEB olarak verildiğini aktaran Ünal, bu teşviklerin ülkede istihdamın artırılması için yapıldığını dile getirdi.

Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat ise Cumhurbaşkanının talimatı doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun gayretleriyle milli istihdam seferberliğinin başlatıldığını belirtti.

Bu seferberlik kapsamında, Sivas ve ilçelerinde işverenlerin en az artı bir kişiyi istihdam etmeleri hususunda bir seferberlik başlattıklarını ifade eden Canpolat, 'Devletimizin verdiği destekleri esnaflarımıza ve iş adamlarımıza anlatarak, bu seferberliğe destek vermelerini arzu ediyoruz.' dedi.

Programa katılan Sosyal Güvenlik Kurumu Sivas İl Müdürlüğü şeflerinden Serkan Aslan ise sigorta prim teşvikleri hakkında bilgiler verdi.

-Öğrencilerden 'kutu robot'

Suşehri ilçesinde ilkokul öğrenciler, içtikleri sütlerin kutularından robot yaptı.

TOKİ Kösedağ İlkokulu 3. sınıfı öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan sütleri içtikten sonra kutularını biriktirdi.

Geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla çevreyi kirletmemek için boş kutulardan robot yapan öğrenciler, hem öğretmenlerinin hem de arkadaşlarının büyük beğenisini kazandı.

Okul Müdürü Hüseyin Tuncer, yaklaşık 500 süt kutusundan böyle bir çalışmayı yapan öğrencileri tebrik etti.

Kaynak: AA