Şeref Malkoç AGİT Heyetini Kabul Etti

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Sınırlı Referandum Gözlem Misyonu (LROM) heyetini kabul eden Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Bizim millet olarak en iyi başardığımız konulardan bir tanesi de seçimlerin yapılması, yürütülmesi ve sandığa giren oyların en sağlıklı şekilde değerlendirilmesidir. Türkiye bu anlamda dünyaya örnek teşkil edecek bir ülkedir" dedi.

16 Nisan 2017 tarihinde düzenlenecek olan halk oylamasını izlemek üzere Türkiye’ye gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Sınırlı Referandum Gözlem Misyonu (LROM) heyeti, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u makamında ziyaret etti.

"Türkiye seçimlerin sağlıklı yapılması anlamında dünyaya örnek teşkil edecek bir ülkedir"

Malkoç, 16 Nisan’da milletin TBMM’den geçen anayasa değişikliğini oylayacağını söyledi.

Oylamanın Türkiye’nin yararına olmasını dileyen Malkoç, milletin en güzel kararı vereceğini ifade etti.

Bir taşkınlık olmaması, ifade özgürlüğünü kısıtlayan engellerin olmaması ve kampanyanın açıklıkla yürütülüyor olmasının sevindirici ve Türkiye için bir kazanç olduğunu vurgulayan Malkoç, "AGİT Türkiye’nın yurt dışında irtibat halinde olduğu kurumlardan birisi. Ülkelerdeki seçim kampanyalarıyla ilgili gelip değerlendirmeler yaparak bir rapor hazırlıyorlar. Bu kapsamda burada devlet kurumları, siyasi partiler ve YSK ile temaslarını sürdürüyorlar. Bugün de bizi ziyaret ettiler. Bizim millet olarak en iyi başardığımız konulardan bir tanesi de seçimlerin yapılması, yürütülmesi ve sandığa giren oyların en sağlıklı şekilde değerlendirilmesidir. Türkiye bu anlamda dünyaya örnek teşkil edecek bir ülkedir. Birçok gelişmiş ülkede bile seçim sonuçları 1-2 gün sonra neticelenirken, Türkiye’de sandıkların açılmasından kısa bir süre sonra sonuçlar alınıyor, seçmen listeleri düzgün hazırlanıyor, sandıklarda her siyasi partinin temsilcisi bulunuyor, oy kullanımına dikkat ediliyor ve sağlıklı sonuçlar ortaya çıkıyor. Bizler işte bu süreci AGİT heyeti ile konuşacağız" şeklinde konuştu.

Heyet Başkanı Tana de Zulueta ise, bütün devlet kurumlarıyla görüşmeler yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Görüşmenin devamı basına kapalı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA