Salihli'de İlk Özel Robotik Kodlama Kursları Başlıyor

Manisa’nın Salihli ilçesinin ilk satranç eğitim merkezini açan Sardes Satranç (SASEM), ilk özel robotik kodlama eğitimlerine de başlıyor. 1 Nisan itibari ile başlayacak olan eğitimler de öğrencilerin teknolojiyi sadece kullanmaları değil, aynı zamanda üretici olmaları hedefleniyor.

Salihli'de İlk Özel Robotik Kodlama Kursları Başlıyor
Sardes Satranç Eğitim Merkezi yöneticisi Gürkan Aydeniz, Salihli’de ilk özel robotik kodlama eğitimlerine başlayacaklarını söyledi.

Aydeniz, "Gelişmiş ülkeler kodlama eğitimi ve robotik çalışmalar ile birçok beceriyi erken yaşta çocuklara kazandırabilmek için eğitim sistemlerini şekillendirmiş durumda. Peki ne işe yarar bu robotik kodlama? Geleceğin başarılı mimarları, mühendisleri, bilim adamları ve sanatçılarının ortak buluşma noktası diyebiliriz. Kodlama, sorgulamayı ve problem çözmeyi öğretiyor, bir fikir oluşturup onu gerçeğe dönüştürürken soyut somut ilişkisini güçlendiriyor, öğrenmeyi sevdiriyor, hayal gücünü ve yaratıcılığı geliştiriyor, kas, el, kol koordinasyonu gelişimini destekliyor, dikkatlerini toplamayı bir şeye odaklanmalarını öğretiyor, özgüven aşılıyor, okul başarısını arttırıyor. Günümüzde bilgisayarlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Artık pek çok iş bilgisayarlar tarafından kontrol edilir durumda. Gelecekte ise üretilen robotlar birbirleriyle iletişime geçip, işlerini bu şekilde yapacak" dedi.

Kaynak: İHA