Pakistan Milli Günü Resepsiyonu

İstanbul Valisi Şahin: 'Türkiye olarak, Pakistan'la ilişkilerimizi daha da ileriye götürmenin, mükemmel hale getirmenin mücadelesini veriyoruz. Biz, Pakistan'ın bölgede tüm İslam dünyası adına güçlü olmasına önem veriyoruz. Ve bunun için büyük bir çaba veriyoruz' Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cuneyd: 'Türkiye ile Pakistan arkadaş değil, iki kardeştir. Bu kardeşlik ülkelerimizin liderlerinden tutun da sokaktaki insanlarımıza kadar güçlü bir bağa sahiptir. Ne zaman Pakistan için dua etsem aynı şekilde Türkiye için de dua ediyorum'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, ''Türkiye olarak, Pakistan'la ilişkilerimizi daha da ileriye götürmenin, mükemmel hale getirmenin mücadelesini veriyoruz. Biz, Pakistan'ın bölgede tüm İslam dünyası adına güçlü olmasına önem veriyoruz. Ve bunun için büyük bir çaba veriyoruz.'' dedi.

Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunun ev sahipliğinde İstanbul CVK Bosphorus Oteli'nde Pakistan Milli Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona, İstanbul Valisi Şahin, İstanbul AK Parti Milletvekili Hasan Turan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Albayrak Grubu'ndan Ahmet Albayrak'ın yanı sıra Pakistan'dan da çok sayıda diplomat ve askeri yetkili katıldı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Vali Şahin, Pakistan ziyareti sırasında gittiği her yerde Pakistanlılar tarafından Türk bayraklarıyla ve tezahüratla karşılaştığında göz yaşlarını tutamadığını anlattı.

'Pakistan bölgede dik olursa tüm İslam dünyası dik olur' diyen Şahin, şöyle konuştu:

''Pakistan ile dostluğumuz kadimdir. Bu dostluk Milli Kurtuluş Harbine kadar uzanır. Pakistanlı Müslümanlarının ceplerindeki son parayı, kulaklarındaki küpeleri çıkarıp Türkiye'deki Müslümanlara gönderdiğini 'Hilafet merkezi sıkıntıda, yardım gönderelim' dediklerini biz hala hatırlarız. Milletimizin hafızasında çok canlı bir şekilde durmaktadır.''

Türkiye olarak, Pakistan'la ilişkileri daha da ileriye götürmenin, mükemmel hale getirmenin mücadelesini verdiklerini kaydeden Şahin, 'Biz, Pakistan'ın bölgede tüm İslam dünyası adına güçlü olmasına önem veriyoruz. Ve bunun için büyük bir çaba veriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

- 'Türkiye ile Pakistan arkadaş değil, iki kardeştir'

Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Yusuf Cuneyd ise Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluğun sadece ekonomik ilişkilere dayanmadığını çok daha ileride olduğunu ifade ederek, ''Pakistan ile Türkiye ilişkileri hakkında konuşurken kullanabileceğimiz bir tek kelime var; o da kardeşlik. Türkiye ile Pakistan arkadaş değil iki kardeştir. Bu kardeşlik ülkelerimizin liderlerinden tutun da sokaktaki insanlarımıza kadar güçlü bir bağa sahiptir. Ne zaman Pakistan için dua etsem aynı şekilde Türkiye için de dua ediyorum.' diye konuştu.

Türkiye ile Pakistan arasında son yıllarda muazzam bir iş birliğinin olduğunu ve bunun çok daha ileriye taşınacağını belirten Cuneyd, 2017'nin Pakistan-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 70. yılı olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA