Ölüdeniz'in İçme Suyu Hatları Yenileniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, İl genelinde devam ettiği hat yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Fethiye İlçesi Ölüdeniz Mahallesi’nde, eskiyen içme suyu hatları yenileniyor.

Ölüdeniz'in İçme Suyu Hatları Yenileniyor
Hatların eski olması nedeniyle birçok noktada kaçakların meydana geldiği Mahallede bu nedenle su kesintileri yaşanmaktaydı. Özellikle de yaz aylarında turizm nedeniyle su kullanımının artması bölgede su sıkıntısı çekilmesine neden olmaktaydı. Bu nedenle çalışma başlatan MUSKİ ekipleri bölgedeki hatları inceleme altına alarak eski olanları değiştiriyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, turizm sezonunu su sıkıntısı yaşamadan atlatmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Ülgen, “Ölüdeniz Mahallesi ülke turizminin önemli noktalarından biridir ve İlimize önemli sayıda turist çekmektedir. Yaz aylarında nüfus yoğunluğu oldukça fazla olan bölgedeki su hatlarının eski olması nedeniyle burada birçok kaçak olduğunu tespit ettik. Bu nedenle bölgedeki hatlarda yenileme çalışması başlattık. Kış aylarında bölgede su sıkıntısı yaşanmıyor ancak turizm sezonunda kullanımın artmasıyla birlikte borulardaki kaçaklar ve çaplarının yetersiz olması suyu evlere ulaşmasını engelliyor. Bu nedenle bölgedeki hatlar daha büyük çaplı borularla yenileniyor. İncelemeler sonucunda gerekli görülen bölgelerde de yenileme çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA