Nevşehirliler Yenimahalle'de Buluştu

Başkent’te yaşayan Nevşehirliler, Nevşehir Dernekler Federasyonu ile Kozaklı İlçesi ve Köyleri Kültür, Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Nevşehirliler Yenimahalle'de Buluştu
Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu’nda düzenlenen kahvaltıya ev sahibi Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüregir ve çok sayıda davetli katıldı.



"Derneklerinize sahip çıkın"

Kısa bir konuşma yaparak Nevşehirlileri selamlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Göreve geldiğim günden beri hemşeri derneklerine güç veriyorum, destek veriyorum. Çünkü bu dernekler, ülkemizin birlikteliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini güçlendiren kuruluşlardır. Sizler de derneklerinize sahip çıkın. Ben de zamanında dernek başkanlığı yapmış biri olarak gördüm ki dernek kurulmadan önce çok arkadaşımızın 3-5 kişiyle cenazesini defnettik. Acı günde de dernek sizin yanınızda, sevinçlerinizde de yanınızdadır. Kültürünüzü, beraberliğinizi yaşatın ve çocuklarınıza, torunlarınıza aktarın” diye konuştu.



Yenimahalle’ye yapılanlar takdire şayan

Nevşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Eren de “Hepimiz faniyiz. Ancak yaptıklarımızla anılmak çok güzel bir şey. Bu nedenle Yenimahalle ilçemize yaptıkları ve bundan sonra yapacakları için Belediye Başkanımız Fethi Yaşar’a ve ekibine tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek olarak 2 yılı aşkın bir süredir hemşerilerinin birliği için verdikleri hizmetleri anlatan Kozaklı İlçesi ve Köyleri Kültür, Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Ünal ise “Yönetim kurulu olarak hemşerilerimizi bir araya toplayarak birlik ve dayanışmayı arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak düzenlediğimiz etkinliklere katılım maalesef çok zayıf. Bundan sonraki etkinliklerimizde daha fazla hemşerimizi bir arada görmek istiyoruz” diye serzenişte bulundu.
Kaynak: İHA