'Montun Yırtılmış Gel Diktirelim' Diyerek Emeklilerin Paralarını Çaldı

Kocaeli’nde emekli vatandaşları takip ederek çeşitli yollarla paralarını çalan 1 kişi tutuklandı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, İzmit, Derince ve Gölcük ilçesinde emekli vatandaşların değişik yöntemlerle paralarını çaldırdığı ihbarı üzerine harekete geçti. İhbarın verildiği adrese giderek çalışma başlatan ekipler, olayı gerçekleştiren H.B isimli şahısı Kartepe ilçesinde yakaladı. Gözaltına alınarak sorgusu yapılan H.B.’nin birçok olayda emeklileri, "Montun yırtılmış gel diktirelim" sözleriyle dolandırmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Emeklileri farklı yöntemlerle kandıran H.B. isimli şahısın 09 Eylül 2016 günü İzmit ilçesinde E.D. isimli şahsı bankadan maaşını çekip eve giderken yanına gelip, maaşını saymak için para istediği ve müştekinin bin 200 TL parasını çaldığı belirlendi. Yine 21 Aralık 2016 günü Derince ilçesinde müşteki Ş.G. isimli şahsın bankadan emekli maaşını çektikten sonra eve giderken arkasından seslenen şüphelinin müştekiye parasının eksik olduğunu söyleyerek içerisinde bin 80 TL maaşı bulunan cüzdanı çaldığı öğrenildi. Bir diğer olayda ise H.B’nin 28 Aralık 2016 günü Gölcük ilçesinde müşteki R.T. isimli şahsı bankadan çıktıktan sonra araçla yanına yaklaşıp, montunun yırtıldığını söyleyerek gömlek cebimde bulunan bin 700 TL parayı yan kesicilik suretiyle çaldığı belirlendi. 23 Ocak 2017 tarihindeki olayda ise müşteki M.I.’nin emekli maaşını çekip giderken yanına gelen H.B. ’nin “Amca montun yırtılmış gel diktirelim” diyerek üzerini yokladığı ve bu esnada içinde bin 400 TL maaşı bulunan cüzdanını yan kesicilik suretiyle çaldığı belirlendi. H.B.’nin 17 Şubet 2017 Gölcük ilçesindeki olayda, müşteki K.i. isimli şahısa bankadan maaşını çekip giderken montun yırtılmış bahanesi ile cebinde bulunan bin 390 TL parayı çaldığı öğrenildi.

Son olayda ise H.B.’nin 24 Şubat 2017 Derince ilçesinde müşteki F.K. isimli şahısın bankadan maaşını çekerek eve geldikten kısa bir süre sonra su idaresinden geldiğini ve müştekinin evine girip bin 900 olan çantayı çaldığı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen H.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA