Londra Belediye Başkanı'ndan Brexit Öncesi AB'ye Ziyaret

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, Brexit sürecini başlatacak 50.maddenin yarın işletilmesinden önce Brüksel’e ziyarette bulunarak Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ile bir araya geldi.

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, Brexit sürecini başlatacak Lizbon Antlaşmasının 50’inci maddesinin işlenmesi öncesinde Brüksel’e ziyarette bulundu. AB kurumlarını ziyaret eden Khan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonijo Tajani ile bir araya geldi. Basına kapalı görüşme gerçekleştiren Tajanı ve Khan daha sonra basın mensuplarının karşısına geçti. Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, İngiltere Başbakanı Theresa May’in yarın 50. maddeyi işleteceğini kaydederek, “İngiliz halkının demokratik iradesine saygı duyuyoruz. Yarın, Başkanlar Konferansı, Brexit’te parlamentonun rolünü ele alacak. Gelecek hafta bir karara varılacak ve parlamento, müzakerelerin sonuçlarını belirlemede kilit rol oynayacak” dedi.

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan ise Avrupa Parlamentosu ve Tajani’den son derece önemli bir istekte bulunacağını bildirerek, “AP ve Tajani’den Avrupa ailesinin bir parçası olduğumuzu unutmamalarını istiyoruz. AB’den ayrılıyoruz ama Avrupa’nın parçasıyız. Müzakerelerin iyi niyet ortamında yürütüleceğine şüphem yok. Tajani, Londra’nın AB’de kalmak yönünde oy kullandığını ve İngiliz halkının verdiği kararları kabul ettiğimizi biliyor. AB’den ayrıldıktan sonra dahi Avrupa ve Avrupa Birliği ile ilişkilerin mükemmel düzeyde devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA