Kütüphanelerin 22.00'Ye Kadar Açık Olmasına İlişkin Düzenleme Yapılıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, kütüphanelerin daha uzun saatlerde hizmet vermesi yönünde üstünde çalışılan düzenlemeyi ilk kez Eskişehir’de açıkladı.

Kütüphanelerin 22.00'Ye Kadar Açık Olmasına İlişkin Düzenleme Yapılıyor
Bakan Nabi Avcı, 16 Nisan’daki referandum hazırlıkları kapsamında Eskişehir’de esnafı ziyaret etti. Taşbaşı esnafını ziyaret edip, sokaklarda gezen vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Bakan Avcı, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kütüphanelerin mesai saatlerindeki yeni düzenlemeye ilişkin konuşan Avcı, Avrupa, Amerika ve dünyanın birçok yerinde kütüphanelerin günde 8 saat usulünde çalışmadığına dikkat çekti. Avcı, “Çünkü insanlar gündüzleri çalışırlar, akşamları da kütüphanelere gitmek isteyebilirler. Dolayısıyla onlara da bu imkanı vermek için kütüphanelerin mesai saatleri biraz daha uzundur” dedi.



Mesai saatleri 8.30’la gece 22.00 arası olacak

“Biz de inşallah bunu başlatmak istiyoruz” diyen Bakan Avcı, şöyle devam etti:

“Bunun için de ilk pilot uygulamamızı İstanbul’da planladık. Sabah 8.30’la gece 22.00 arasında kütüphanelerimizi açık tutmak için düzenlemelerimizi yapıyoruz. Kütüphanecilerimiz de bu konuya sıcak bakıyorlar. O pilot uygulamadan alacağımız sonuçlara göre ve bazı illerimizde mevsim şartları değişebiliyor. Mevsim şartlarını da göz önüne alarak mesai saatlerini kütüphaneler için hatta müzeler için inşallah ayarlayacağız. Böylece inşallah vatandaşlarımız kütüphanelerden ve inşallah ileride müzelerden de daha uzun zamanlar istifade etme fırsatını bulacaklar.”
Kaynak: İHA