Kepez Belediyesi'nden Temizlik İşçilerine Zam Ve İkramiye Müjdesi

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün taşeron çalışanlarına zam ve ikramiye müjdesi verdi.

Kepez Belediyesi'nden Temizlik İşçilerine Zam Ve İkramiye Müjdesi
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün, Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki şantiyesindeki yemeğe AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve meclis üyeleri de katıldı.

Başkan Hakan Tütüncü, çeşitli zamanlarda Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışanlarıyla bir araya gelerek, onlarla sıcak bir sofrayı paylaştıklarını söyledi.



“Çalışanlarımızla aile olduk, Kepez’e huzuru getirdik”

Belediye çalışanlarıyla özel bir ortamı paylaşmayı ve onlarla yol arkadaşı olmayı yönetim anlayışlarının merkezine yerleştirdiklerine işaret eden Başkan Tütüncü, “Çalışanlarımızla hiçbir zaman başkancılık oynamadım. Her zaman personelimizin arkadaşı, dostu olmayı hedefledim. Ve Kepez’in dört bir yanındaki eserlerimiz, ortaya koyduğumuz başarılar, hizmetlerde ulaştığımız seviye ve kalite hep bu kollektif anlayışta hareket etmemizin neticesidir. Eğer bugün Kepez’in dört bir tarafında belediyemizden yüzde 80’ler seviyesinde bir memnuniyet varsa bu başarı aile mantığı ile işe yaklaşmamızın neticesinde olmuştur. Bütün çalışanlarımızı Kepez’de huzur dolu bir ortamı oluşturduklarından dolayı kutluyorum” dedi.



24 saat tertemiz bir Kepez

Tütüncü, Kepez Belediyesi ile ilgili yapılan memnuniyet analizlerinde Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün üst sıralarda bulunduğunu anımsatarak, “Bizim, 24 Saat tertemiz Kepez sloganımız sadece kuru slogandan ibaret değildir. 24 saat tertemiz bir Kepez, gece-gündüz, 24 saat boyunca büyük bir hevesle, büyük bir disiplinle çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün çalışanlarının ortaya koyduğu bir başarıdır. Bu başarıdan dolayı müdürlüğümüzün çalışanlarını kutluyorum” diye konuştu.



“Çalışanımızı bayramlara boynu bükük göndermiyoruz”

Belediyenin tüm çalışanlarının alın teri kurumadan maaşlarını ve sosyal haklarını aldıklarının altını çizen Tütüncü, “Belediyemizin her noktasında görev yapan yol arkadaşlarım, alınlarının teri kurumadan ücret alacaklarına kavuşuyorlar. Belediyemizin bütün birimlerinde çalışan memur, işçi, sözleşmeli, taşeron şirketimizin personeli olsun bunların hepsi maaşlarını günü gününe alıyorlar. İkramiye, özendirme, fazla mesai gibi konularda 8 yıldır gösterdiğimiz performans ortadır. Bunların bir gün bile gecikmediğini çalışanlarımız biliyor. Bizden önceki dönemde ikramiye, özendirme, mesai gibi alacaklarına kavuşamadıkları günleri de hatırlıyorlar. 2009-2014 döneminde bazı belediyelerin taşeron çalışanlarına 4 ay, 5 ay maaş ödemediği de Antalya kamuoyu biliyor. Allah’a çok şükürler olsun hiçbir bayrama personelimizi boynu bükük, maaş ödemeden göndermedik. Her zaman personelimizi kendimizden daha üstün gördük. Her zaman onlar aileleriyle evlerinde mutlu olsunlar istedik. Mali başarının karşısında ciddi bir mali disiplin, kamu kaynaklarının en etkin şekilde kullanma arzusu var.”

Temizlik işçisine bin TL ikramiye

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün taşeron işçilerine maaş müjdesi veren Başkan Hakan Tütüncü, “Katı atık toplama, süpürme hizmet alımı ihalemizden sonra Eylül ve Ekim ayı gibi yeni dönem sözleşmemizi imzalayacağız. Yenilenen sözleşme döneminde Temizlik İşleri Müdürlüğü’ndeki taşeron çalışanlarımız maaşlarını zamlı ve yüksek alacaklar. Her işçimize en az 200 TL artı maaş ilavesi yapacağız. Yeni sözleşme ile en düşük maaş bin 600 TL olacak. Taşeron çalışanlarımıza Ramazan Bayramı’nda 400 TL, Kurban Bayramı’nda ise 600 TL toplamda ise bin TL ikramiye ödemesi de yapacağız.”
Kaynak: İHA