Kars'ta Kurşunlama Olayında 4 Kişi Tutuklandı

Kars’ta iki aile arasında bir husumetten dolayı çıkan olaylarda gözaltına alınan 8 kişiden 4’ü tutuklandı.

Kars'ta Kurşunlama Olayında 4 Kişi Tutuklandı
Kars’ta geçtiğimiz gün meydana gelen karşılıklı kurşunlama olaylarıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı.

İL Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yusufpaşa Mahallesi Halitpaşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bazı işyerlerinin ve aynı cadde üzerinde park halinde bulunan araçların muhtelif yerlerinden mermi girişi ile zarar görmesi ve eski Trabzon Garajı Serhat Halk Pazarı olarak bilinen yerde bir erkek şahsın ense kısmından ateşli silahla yaralanması olayları ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda şüphelilerden Ö.M. isimli şahıs yakalanmıştır” denildi.

Yapılan araştırmalar ve Mobese görüntülerinin incelenmesi neticesinde farklı soyismli iki aile arasında eskiye dayalı husumet olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Olay günü ve olay saatinde husumeti olan ailelerden M.Ç. ve M.M. isimli şahısların Atatürk Mahallesi Eski Sanayi Sitesi civarında karşılaştıkları ve karşılıklı olarak birbirlerine tabanca ile ateş ettikleri bilgisi alınmış, bu olayın akabinde araç ile E.Ç., S.Ç., ve M.Ç. isimli şahısların Yusufpaşa Mahallesi Halitpaşa Caddesi üzerindeki olay yerine geldikleri, hasımları olan diğer aile fertlerinden M.M. ve Ö.M. isimli şahıslar ile karşılaştıkları karşılıklı olarak birbirlerine tabanca ile ateş ettikleri anlaşılmıştır.

Olaya karışan şahıslarla ilgili yapılan araştırma sonucunda; husumetli olan ailelerden E.Ç., S.Ç., M.Ç., R.Ç., H.Ç. ve E.Ç. isimli şahıslar ile diğer aileden M.M. ile Ö.M. isimli şahıslar yakalanmış, yakalanan şahıslardan 4 adet tabanca, tabancalara ait Şarjör ve şarjörlerin içerisinde toplamda 19 adet fişek ile 1 adet av tüfeği, tüfek içerisinde 1 adet fişek ele geçirilmiştir.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile E.Ç. ve Ö.M. isimli şahısların alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlar, diğer şüpheliler E.Ç., S.Ç., M.Ç., R.Ç., H.Ç., ve M.M. isimli şahıslar gözaltına alınmışlardır. Şahıslar gerekli işlemler için Adli Makamlara intikal ettirilmiş ve H.Ç. ve R.Ç. isimli şahıslar Adli Kontrol Kararı ile Serbest bırakılmış, S.Ç., M.Ç., E.Ç. ve M.M. isimli şahıslar tutuklanmıştır.”
Kaynak: İHA