İzmir'deki 'Sahte İçkiden Ölüm' Davası

Ürettikleri sahte içkiyi piyasaya sürüp 4 kişinin ölümüne neden oldukları iddiasıyla haklarında müebbet hapis istenen sanıkların yargılanmasına devam edildi.

İzmir'de sahte içki üreterek piyasaya sürüp 4 kişinin ölümüne neden oldukları iddiasıyla ömür boyu hapisleri istenen sanıkların yargılanmasına devam edildi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya haklarında müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Ertan Ö, Habip B, Orçun Y, Çağdaş Metin F. ve tutuksuz yargılanan Hatice B. ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada mağdur Muhsin Tahir Soyuöz de hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla kayda alınan duruşmada Soyuöz, sahte içki nedeniyle gözlerinde yüzde 94 oranında görme kaybının olduğunu belirterek, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Bir yıl boyunca marketten sahte içki aldığını ifade eden Soyuöz, sahte içkiye kimin metil alkol kattığından bilgisi olmadığını belirterek, 'Markete gittim ve pet şişe içerisinde 20 liraya bir litre kaçak rakı aldım. İçtiğim bu rakı nedeniyle beni hastaneye kaldırdılar. En son marketten aldığım rakıya, metil alkol katıldığı için hastalandım, iki gözümde yüzde 94 görme yeteneği kaybı oluştu.' ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Habib B, hayatını kaybeden kişileri tanımadığını, işlettiği marketten kimseye sahte içki satmadığını iddia ederek, 'Rakıya, ölüm ve yaralamaya neden olan maddeyi kim koymuşsa mahkeme huzurunda söylesin.' beyanında bulundu.

Suçlamaları reddeden tutuklu sanık Ertan Ö. ise sahte içkiyi kaçak olduğunu bile bile içtiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Konak ilçesi Hatay semtinde bir büfeden satın aldığı sahte içkiden zehirlenerek hastaneye kaldırılan Seçkin Dengiz, müdahaleye rağmen geçen 30 Kasım'da hayatını kaybetmişti.

Polis, Dengiz'e sahte içki sattıkları iddia edilen büfe işletmecisi Habip B, Hatice B. ve Orçun Y, Çağdaş Metin F, Ertan Ö. ile Fedai Tufan T'yi gözaltına almıştı. 5 kişi, aynı nedenle meydana gelen 3 ölüm vakasıyla ilgili tutuklanmıştı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Zeki Türer, 6 sanık hakkında 'olası kasıtla kasten öldürme' iddiasıyla dava açmıştı.

Aynı suçlamalarla farklı mahkemelerde haklarında dava açılan sanıkların dosyalarının İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde birleştirilme kararı verilmişti.
Kaynak: AA