Iğdır Üniversitesi'nde Temel Atma Töreni

Iğdır Üniversitesi Açık Spor Tesisleri'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Üniversitenin Suveren Yerleşkesi'nde yapılacak olan tesislerin temel atma töreni, olumsuz hava koşulları nedeniyle kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yaptığı konuşmada, açık spor tesislerinin 56 bin metrekare alan üzerine kurulacağını ve 1 sentetik çim saha, 1 tenis kortu, 2 basketbol sahası ve 2 halı saha ile hizmete gireceğini belirtti.

Rektör Alma, '2014 yılında yapımı tamamlanan, 7 milyon 600 bin liraya mal olan ve 6 bin 660 metrekare kullanım alanına sahip, içinde bilardo, masa tenisi, fitness aletleri dahil toplam 79 farklı sportif alet ve ekipman ile donatılmış olan 6 adet jimnastik salonu bulunan, bin 300 seyirci kapasiteli kapalı spor salonumuz var. ' dedi.

Mevcut tesise ek olarak yapılması planlanan yeni tesisin büyük bir merkez haline geleceğini anlatan Alma, şunları kaydetti:

'Bu sosyal donatıların tamamlanmasıyla birlikte Suveren Yerleşkesi, bir üniversite kampüsü olmanın yanı sıra öğrencilerimizin, çalışanlarımızın, lojman sakinlerimizin ve Iğdır halkımızın sürekli faydalanabilecekleri bir yaşam merkezi haline gelecektir. Toplam 5 milyon liraya mal olacak bu tesisleri 2017 yılı içerisinde tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz.'

Temel atma töreni, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Belediye Başkanı Murat Yikit, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve Rektör Alma'nın iş makinesinin butonuna basarak temele beton dökmelerinin ardından son buldu.

Törene, kamu kurum amirleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA