Hatay'da 500 Güvenlik Korucusu Yemin Etti

Hatay Valisi Ata: 'Göreve başlayacak güvenlik korucularımızla, jandarmamızın ve emniyet teşkilatımızın yapacağı çalışmalar sonucu terör ne pahasına olursa olsun Hatay'dan ve ülkemizden silinip atılacaktır'.

Hatay'da 500 Güvenlik Korucusu Yemin Etti
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde göreve yeni başlayan 500 güvenlik korucusu yemin etti.

Hatay Valisi Erdal Ata, Kara Hasan Paşa Kışlası'nda düzenlenen yemin töreninde yaptığı konuşmada, Güneydoğu ve yurdun muhtelif bölgelerinde emniyet, jandarmayla gönüllü köy korucularının terörü engellemek ve ülkenin bütünlüğünü korumak için gece gündüz çalıştığını söyledi.

Hatay'da da 1992 yılında Amanos Dağları'nda karargah kuran bölücü terör örgütünün yok edilmesi için bugüne kadar emniyet ve jandarma birliklerinin yanı sıra gönüllü köy korucularının görev yaptığını ifade eden Ata, şöyle konuştu:

'Son dönemde de bakanlığımızla yapılan yazışmalar sonrasında ilimizde 500 güvenlik korucusu verilmesi kadrosu tahsis edildi. Bundan dolayı da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çok teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde 5 bin kadro alınmıştı, aşağı yukarı bunun yüzde 10'u Hatay iline tahsis edildi. Göreve başlayacak güvenlik korucularımızla, jandarmamızın ve emniyet teşkilatımızın yapacağı çalışmalar sonucu terör ne pahasına olursa olsun Hatay'dan ve ülkemizden silinip atılacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.'

Vali Ata, teröre onun destekleyenlere karşı mücadele edilebilmesi için birlik ve beraberliğin bozulmaması gerektiğini kaydetti.

Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras ise, güvenlik korucularından ülke menfaatlerini her türlü değerin üzerinde tutmalarını isteyerek, görevlerinde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından 500 güvenlik korucusu yemin etti.

Kaynak: AA