Harran Üniversitesi Büyük Başarıya İmza Attı

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, bilim teşvik ödülü sıralamasında Türkiye’nin tüm üniversiteleri arasında 5’inci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Harran Üniversitesi Büyük Başarıya İmza Attı
Fen Edebiyat Fakültesi büyük anfi salonunda düzenlenen programda akademik çalışmaları ödüle layık görülen 38 öğretim elemanına fakülte dekanlığı tarafından plaket verildi.

Törenin açılışında konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan “bugün çok mutlu olduğumuz bir etkinlikle birlikteyiz. ‘bilim ve sanat iltifat görmediği yerleri terk eder’ atasözüyle hareketle akademik teşvik sıralamasında fakültemizi Türkiye sıralamasında 5. sıraya yerleştiren akademisyen hocalarımızı tebrik babında birer plaketle taltif etmek istedik. Üniversitemizin fakülteleri olarak bu sıralamada hepimizin çok iyi konumda olduğu görüyoruz. Bizim fakültemizden de Doç. Dr. Ferhat Aslan ve Yrd. Doç. Dr. Abdullah Göktaş 100 tam puan aldılar. Fakülte olarak 38 öğretim elemanımız bizim göğsümüzü kabarttılar. Ben tüm hocalarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Akademik teşvik, yıl içerisinde yayın ve akademik çalışmalarıyla, Türkiye genelinde yapılan elemelerde performansı en iyi durumda olan üniversite hocalarına verilen bir onurluk belgesi olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Bürhan Akpunar, konuşmasında şunları söyledi, “üniversitemizdeki hocalarımız yıl içerisinde geçen dönemlere nazaran çok yüksek performans gösterdiler. Harran Üniversitesinin bayrağını yüksek zirvelerde dalgalandırdılar. Hocalarımızı tebrik ediyorum. Üniversitemize, insanlığa ve ülkemize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen konferansa Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA