Hakkari'de 'Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldular' Oyunu Sahnelendi

Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Genç Gönüllüler Derneği tarafından Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla sahnelenen "Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldular" adlı tiyatro oyununu izledi.

Hakkari'de 'Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldular' Oyunu Sahnelendi
Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu Vali Toprak’ın yanı sıra eşi Dr. Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve çok sayıda tiyatro sever izledi. Tiyatro oyunu öncesinde bir konuşma yapan Vali Toprak, toplumlarda kültürün gelişmesinde önemli bir rol oynayan tiyatronun; eğitimiyle, sevgisiyle ve hoşgörüsüyle birleştirici bir güç olarak insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisi olduğunu söyledi.

Vali Toprak, "İnsana ve hayata dair her şeyi sahneden bizlere sunan tiyatronun, bireyin kendisinden başlayarak toplumu sorgulamasına, iyiye, güzele, doğruya ulaşmasına vesile olmaktadır. Dinlemeyi, anlamayı, ince davranmayı toplumsal kurallara uymayı aktaran ve insan sevgisini aşılayan tiyatro, önemli bir sanat dalı ve iletişim aracıdır. Yeni nesilleri tiyatro ile tanıştırmak, tiyatro sevgisini aşılamak ve Türk tiyatrosunun gelişimine katkıda bulunmak, kültürel gelişim ve toplumsal kalkınma açısından önem arz etmektedir. Ülkemizde kültür ve sanat bilincinin yükselmesinde adeta bir eğitim aracı olan tiyatronun yaygınlaşması ve ülkemizin sanatsal saygınlığının arttırılması en büyük arzumuzdur. Sanata ve sanatçımıza her fırsatta destek vermeye gayret ediyoruz. Çünkü kültür ve sanattan yoksun olan toplumlar yozlaşmaya mahkûmdur. Hakkâri Valiliği olarak tiyatro ve tiyatroda görev alan gençlerimize imkânlarımız dâhilinde destek veriyoruz ve bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Ben Genç Gönüllüler Derneğini tebrik ediyorum. Daha önce de oyunlarını izlemiştim. Bu da bana mutluluk vermişti. Tiyatro, gerçekten çok önemli bir sanat dalımız. Tiyatro insanlar arasında etkileşim sağlayan, başka dünyalara götüren, yerine göre düşüncelere sevk eden, yerine göre güldüren sanat dallarının ana kollarından bir tanesidir. Bugün yine bu vesileyle bir araya geldik. Ben bu vesileyle Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

"Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldular" adlı iki kişilik tiyatro oyunu izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Oyunun sonunda Vali Toprak, tiyatrocuları tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Kaynak: İHA