FETÖ'den UETD İsveç Başkanı'na Telefon Komplosu

FETÖ mensubu bir işadamı, UETD İsveç Başkanı'na telefonla komplo kurdu Eken'e pişman olduğunu söyleyip yardım talebinde bulunan işadamı, konuşmayı montajlayarak İsveç medyasına servis etti UETD İsveç Başkanı Eken: 'Yasa dışı bir ses kaydı üzerinden benim İsveç'te yaşayan FETÖ'cüleri Türkiye'ye şikayet ettiğim iddia ediliyor'.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç Başkanı Özer Eken, bir FETÖ mensubunun yasa dışı bir şekilde kaydedilen ve montajlanan telefon konuşmasını medyaya servis ederek kendisine tuzak kurduğunu söyledi.

Özen, İsveç devlet radyosu SR'de, 'UETD Başkanı, Gülen sempatizanlarını Türkiye'ye şikayet ediyor. Casusluk yapıyor'' şeklinde çıkan haberlere ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

FETÖ üyelerinin komplosu ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Eken, 'Bugün İsveç medyasında benim olduğu iddia edilen bir ses kaydı ile haber yayınlandı. Bu ses kaydını nerede ürettiler, nerede ekleme çıkarma yaptılar bilmiyorum. Yasa dışı bir ses kaydı üzerinden benim İsveç'te yaşayan FETÖ'cüleri Türkiye'ye şikayet ettiğim iddia ediliyor.'' diye konuştu.

FETÖ'cülerin illegal ses kaydı üretmekte uzman olduğunu kaydeden Eken, kendisini arayanlar arasında FETÖ'cülerin gerçek yüzünü gördüğünü iddia edenler de olduğunu belirtti. Eken, komployu kuranların da bu kesim içerisinden biri olduğunu kaydetti. Eken'in verdiği bilgiye göre FETÖ mensubu olduğundan dolayı pişmanlık duyduğunu söyleyen bir işadamı, yasa dışı kayıt yaptıktan sonra, konuşmayı montajlayarak ve ekleme yaparak medyaya servis etti.

- ''Gazeteciyi şikayet edeceğim''

Haberi yapan gazeteciye de tepki gösteren Eken, ''İsveç'te bir kişiyi gizli dinlemek ve sözlerini kaydetmek suçtur. Hele önü arkası kesilmiş, ekleme çıkarma yapılmış illegal bir ses kaydını elde etmek ve bunu yayınlamak daha büyük suçtur. Haberi yapan gazeteci ve sahte ses üretenler hakkında hukuki hakkımı kullanacağım.'' diye konuştu.

- ''Çalışmalarımızı engellemek istiyorlar''

'İsveç'te yaşayan Türkiye karşıtları, çalışmalarımızı engellemek için ellerinden geleni yapıyor'' diyen Eken, Avrupa'nın birçok ülkesinde AK Parti'nin referandum çalışmaları yasaklanırken, kendilerinin İsveç'te programları düzenlemeye devam ettiklerini söyledi. Tüm baskı ve şikayetlere rağmen, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehdi Eker'in programını gerçekleştirdiklerini kaydeden İsveç UETD Başkanı, 'Reis filminin Stockholm'de gösterimini gerçekleştirdik. Bu Türkiye karşıtlarının çok zoruna gitti ve bana bu şekilde komplo hazırladılar.'' dedi.

Kaynak: AA