Felçli Ve Yatalak Hasta Yeniden Sağlığına Kavuştu

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine yatalak ve felçli olarak gelen hasta tedavi sonrası yürümeye başladı.

Felçli Ve Yatalak Hasta Yeniden Sağlığına Kavuştu
Yaklaşık 3 hafta önce Harran Üniversitesi Hastanesi enfeksiyon hastalıkları kliniğine başvuran hasta B. K. vücudunun her tarafını saran enfeksiyon mikrobundan dolayı her iki bacağını hareket ettiremediği yemek yiyemediği, konuşmada zorluk çektiği ve abdestini yapamadığı saptandı. Böbrekleri iflas eden ve akciğerleri su toplayan hasta acil olarak tedavi altına alındı. Harran Tıp Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Karsen tarafından tedavi edilen hasta 3 hafta sonra yürümeye başladı.

Tedaviye başladıklarında belde kas içi birçok apseler olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Doç. Dr. Hasan Karsen, “Yapılan tetkikler sonunda hastamızın durumu çok kötü olduğunu müşahede ettik. Kalça eklemleri kitlenmişti. Bütün vücudu şişmiş ve su toplamıştı. Kanı lösemili hastaların kanı gibi bozulmuştu. Yoğun tedavi sonucu gördüğünüz gibi hastamızın durumu gayet iyi oldu. Şu an yürüyebiliyor. Konuşabiliyor. Ama tedavisi devam ediyor” diye konuştu.

Harran Üniversitesi Hastanesine ve Hasan Karsen’e teşekkür ettiğini söyleyen hasta B. K., “Şu an durumum çok iyi. Benimle çok ilgilendiler. Hastane yönetimine ve doktorlara teşekkür ediyorum. Yeniden sağlığıma kavuştum” şekilden konuştu.

Kaynak: İHA