Facebook Messenger’dan yeni özellik

Facebook'un mobil mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger’a gelen son güncellemeyle kullanıcılar anlık olarak yerlerini paylaşabilecek. Android ve iOS işletim sistemleri için kullanılmaya başlanan güncelleme ile birlikte gelen Live Location özelliği, kullanmak istemeyenler tarafından kolaylıkla kapatılabilecek.

Facebook Messenger’dan yeni özellik
Facebook Messenger’dan yeni özellik
Ünlü sosyal paylaşım platformu Facebook, gelen son güncelleme ile mobil mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger uygulamasına, kullanıcıların anlık konumlarını paylaşabilmelerini sağlayacak Live Location yani canlı konum özelliği getirileceğini duyurdu. Son dönemdeki getirdiği güncellemeler sayesinde uygulamayı ufak çapta bir makyajdan geçiren Facebook'un canlı konum özelliği, iOS ve Android işletim sistemli mobil cihazlarda hizmet vermeye başladı.

Kullanımı oldukça basit olan bu özellik, hem grup konuşmalarında hem de bire bir mesajlaşmalarda kullanılabiliyor. Mesaj kutusunun alt kısmından konum simgesini seçildiğinde “Canlı Konumu Başlat" yazan mavi çubuğa basıp konumunuzu gerçek zamanlı olarak 60 dakika boyunca paylaşılabiliyor. Ayrıca iki taraftan biri dilerse Paylaşmayı Durdur butonuna basarak süre dolmadan canlı konum paylaşımını durdurabiliyor.

Canlı konum paylaşımı ile Facebook Messenger uygulamasıyla paylaşılan konum sonrası, paylaşılan kişiyle paylaşan kişinin birbirine olan uzaklığı ve tahmini varış süreleri de hesaplanabiliyor.