Eski Afrika Birliği Başkanı Zuma'dan Filistin'e Destek

Dlamini Zuma: 'Afrikalılar olarak Filistinlilerin her zaman yanındayız' Filistin'in Pretorya Büyükelçisi Dajani: 'Kötü şartlara sahip cezaevlerinde 7 binden fazla Filistinli tutuklu var'.

Eski Afrika Birliği Başkanı Nkosazana Clarice Dlamini Zuma, Afrikalılar olarak her zaman Filistinlilerin yanında durduklarını söyledi.

Güney Afrika'nın Rustenburg şehrinde, iktidardaki Afrika Ulusal Kongresinin (ANC) Kadın Kolları ve Filistin için İsrail'e Boykot Girişimi (BDS) işbirliğiyle Filistin konulu konferans düzenlendi.

Burada konuşan Zuma, 'Köleliğe ve sömürgeciliğe karşı olan Pan-Afrikanizm evrensel özgürlük mücadelesi gereği, dünyada ırkçılığa ve zulme uğrayan bütün halkların yanında olacağız. Afrikalılar olarak Filistinlilerin her zaman yanındayız.' dedi.

Filistin'in Pretorya Büyükelçisi Hashem Dajani de Filistin'de çocuklar da dahil olmak üzere sivillerin yasa dışı yollarla tutuklandığını belirterek, 'Kötü şartlara sahip cezaevlerinde 7 binden fazla Filistinli tutuklu var. İsrail'i, tutukluları serbest bırakmaya çağırıyorum. Güney Afrika halkına, hükümetine ve bürokratik güçlerine, Filistin halkıyla durdukları, özgürlük, barış ve bağımsızlık için verdiğimiz adalet mücadelemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA