Elazığ'da Taksirle Ölüme Neden Olan Tır Şoförüne 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezası

Elazığ’da meydana gelen trafik kazasında taksirle bir kişinin ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına sebep olan tır şoförüne 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Olay, 7 Kasım 2016 tarihinde Elazığ’ın Altınkuşak köyü mevkisinde meydana gelmişti. Reşit Çetinkaya idaresindeki 23 FY 893 plakalı otomobil, karşı yönden gelen İhsan Karataş’ın kullandığı 23 LN 667 plakalı tır ile çarpışmış, kazada sürücü Çetinkaya olay yerinde hayatını kaybetmişti. Araçta bulunan 3’ü çocuk 5 kişi ise yaralanmıştı. Olayda suçlu bulunan tır şoförü Karataş ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaza davasının karar duruşması bugün Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkeme’sinde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık İhsan Karataş, müştekiler ve avukatlar katıldı.

Mahkemede konuşan sanık Karataş ifadesinde “Viraja girdik ve aniden karşıma çıktı. Ben kendi şeridimde sağa dönüyordum. Virajı içten aldım. Aracım 15 metre uzunluğunda. Ben onu görünce durdum ama o duramadı” dedi.

Çocukları okul için şehre getirdiklerini belirten kazada ölen Reşit Çetinkaya’nın eşi Bedriye Çetinkaya, “Tırı gördük ve kaza oldu. Çocuklarım Aysun, Melisa, Mehtap, bir yakınımız ve ben yaralandım. Kaza sırasında arkada oturuyordum. Şikayetçiyim” diye ifade verdi.

Savcı mütalaasında sanığın, bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olduğu için TCK 85/2’ye göre cezalandırmasını talep etti.

Taraf avukatlarının savunmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıklayarak ’taksirle adam öldürme ve yaralamaya neden olma’ suçundan tır şoförü Karataş’a 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.
Kaynak: İHA