Doğubayazıtlı İş Adamlarını Ağırlayan Aktaş Açıklaması

Doğubayazıt’tan gelen iş adamlarını ağırlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin 780 bin kilometrekaresinin tamamının çok önemli ve değerli olduğunu kaydederek “Bizim bizden başka bir dostumuz yok. El birliği içerisinde olmamız gerekiyor” dedi.

Doğubayazıtlı İş Adamlarını Ağırlayan Aktaş Açıklaması
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koordinatör olarak tayin edildiği Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden 3 günlük gezi için İnegöl’e gelen 36 kişilik işadamı heyeti, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuğu oldu. Aralarında Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe’nin de yer aldığı işadamı heyetini makamında ağırlayan Alinur Aktaş, “İki şehir tek yürek” sloganına dikkat çekerek “El birliği içerisinde olmamız gerekiyor. İki şehir tek yürek sloganıyla başladığımız çok değerli dostumuz, arkadaşımız Doğubayazıt Kaymakamı ve Doğubayazıt Başkanvekili olan Ulaş Akhan ile beraber karşılıklı gidiş gelişleri şekilde devam ettiriyoruz. Perşembe günü de biz 45 kişilik bir heyetle Doğubayazıt’a gideceğiz. 2 gün orada misafir olacağız” diye konuştu.

Başkan Aktaş, Türkiye’nin 780 bin kilometrekaresinin tamamının önemli olduğunu ifade ederek, “Doğubayazıt hakikaten çok güzel, kadim bir şehir. Çok ciddi özellikleri olan bir şehir. Mahalli hizmetler açısından geçmişte hatalar yapılmış, eksikler yapılmış. Onları da inşallah oradaki arkadaşlarımızla birlikte bir standarda getirmek azmindeyiz, heyecanındayız. Başarının tek başına ortaya çıkmayacağını, tek yürek olmak gerektiğini ben her zeminde vurguluyorum. O değişim ve dönüşümü beraber gerçekleştireceğiz. İyi ki bunları yapmışız deyip insanların hayır duasını alabilirsek ne mutlu bize. Nihayetinde ben Doğubayazıtlı değilim. Ama Türkiye’nin her köşesinin İnegöl olduğunu, her köşesinin çok değerli olduğunu düşünüyorum. 780 bin kilometrekarenin tamamı güzel olmalı. Bir ve beraber olmalı. Özellikle güney hattımızdaki sıkıntılarla bunun ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha gördük. Gerçekten bizim bizden başka bir dostumuz yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA