Çorum'daki FETÖ/PDY Davası

Haklarında dava açılan tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara tutuklu sanıklar Engin U, Adem G, Cemhan G, İsmail S, Mustafa B, Rıdvan D, Halil B. ve Muhammed Y. ile avukatları katıldı.

Meslekten ihraç edilen doktor Engin U'nun yargılandığı duruşmada mahkeme heyetinin başkanı, suçlamaları okuduktan sonra sanığa söz verdi.

Engin U, savunmasında, Kimse Yok Mu Derneğinin FETÖ bağlantılı olduğunu bilmediğini, iyi niyet ve yardım amaçlı derneğe üye olduğunu söyledi.

Terör örgütü ile bir bağlantısı olmadığını öne süren Engin U, 'Dernek toplantıları genellikle evlerde oluyordu. Bazen de yardım amacıyla toplanıyorduk. Ben elden dernek müdürlüğü yapan Erdal A'ya birkaç kez para verdim. Makbuz kesildiğini düşünüyordum. Arkasında örgüt olduğun bilseydim yaklaşmazdım. Dernekte siyaset konuşulmaz, genellikle dini konular konuşulurdu. Zaten 17-25 Aralık sürecinden sonra dernekten koptum. Mahkemenizden tahliyemi talep ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Diğer duruşmalarda da 7 sanık savunmalarını yaptı. Savunmalarında terör örgütü ile bir bağlantılarını olmadığını öne süren sanıklar, tahliyelerini talep etti.

Sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmaları erteledi.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamelerde, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA