Çiftçilere Tapuları Dağıtıldı

İpsala’ya bağlı Koyuntepe köyünde, 'Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi' kapsamında 299 çiftçiye tapuları dağıtıldı.

Koyuntepe köyü köy meydanında düzenlenen törende konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne’nin geleceğinin tarım ve turizm olduğunu söyledi.

Türkiye'nin çeltik üretiminin yarısını üreten Edirne'de arazi toplulaştırmaları sayesinde bu oranın daha da artacağını ifade eden Vali Özdemir, şöyle konuştu:

'Koyuntepe köyümüz Edirne’nin en büyük köylerinden biri. Halkımız, yöresine sahip çıkarak yöresinde kalmış. Devletimiz de bu bölgeye yapacağı desteği yaparak Trakya’nın en büyük barajlarından biri olan Hamzadere Barajı'nı yapmış ve böylece bu bölgedeki bütün arazilerimiz sulanmaya başlamış. Sulanamayan araziler için de projeler yapılmıştır. Türkiye’de sayılı yerlerde olan kapalı sistem sulama sistemin de yapımı devam etmektedir.'

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ise, arazi toplulaştırmanın ardının geleceğini ifade etti.

Çiftçilerin bu yerleri iyi bir şekilde işleyerek buralardan fazla ürün elde edeceklerine ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaklarına inandıklarını belirten Sezen, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında cumhuriyet rejimi dahilinde hükümet sisteminde çift başlılığı ortadan kaldırılacağı bir yeni sistem değişikliğinin oylanacağını anlattı.

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı da, Hamzadere Sulama sahası içinde bulunan Koyuntepe köyünde 11 Bin 131 dekar arazinin 299 kişiye dağıtıldığını belirtti.

Daha sonra tapular, Vali Özdemir, İpsala Kaymakamı Ali Uysal, Milletvekili Sezen'in de aralarında olduğu protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

Kaynak: AA