Cammu Keşmir'de Şiddet Olayları

Gösterilerde 2 kişi yaşamını yitirdi.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hindistan karşıtı gösterilerde 2 sivil yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralandı.

Denetleme Dairesi Başkanı Syed Javaid Mujtaba Gillani, Hint güvenlik güçleri ile bağımsızlık yanlısı direnişçiler arasında çıkan çatışmaların ardından yapılan Hindistan karşıtı gösterilerde 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 18 kişinin yaralandığını belirtti.

Hint güvenlik güçlerinin ihbar üzerine Cammu Keşmir'in Chadoora bölgesinde sivillere ait bir evin etrafını sarmasının ardından güvenlik güçleri ile direnişçiler arasında çatışma çıktığını söyleyen Gillani, mahalle sakinlerinin Hindistan karşıtı sloganlar atarak gösteri başlattıklarını kaydetti.

Gösterilerin hızla yayıldığına ifade eden görgü tanıkları, paramiliter birliklerin ve polislerin protestocuları durdurmak için silah ve göz yaşartıcı gaz kullandığını ifade etti.

Emniyet güçlerinin halka ateş açması sonucu 2 sivilin öldüğü, en az 10 sivilin ve 8 emniyet görevlisinin yaralandığı aktarıldı.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi.

Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsız olmak ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Kaynak: AA