'Bu Zihniyet Özal'a Da 'Diktatör' Dedi'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Ne zaman milletin adamı başa geldiyse bunlar hep diktatör dediler. ’Tonton Cumhurbaşkanı’ Turgut Özal da bunlar için diktatördü” dedi.

'Bu Zihniyet Özal'a Da 'Diktatör' Dedi'
Bakan Akdağ, Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu’nda ‘Gençler Kürsüsü’ programında öğrencilerle bir araya geldi.

“ADNAN MENDERES’E DE DİKTATÖR DEDİLER”

Sağlık Bakanı Akdağ, CHP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ’diktatör’ diye eleştirmesine yönelik, “Ne zaman milletin adamı başa geldiyse bunlar hep ’diktatör’ dedi.

Adnan Menderes’e ’diktatör’ dediler, rahmetli ’Tonton Cumhurbaşkanı’ Turgut Özal’a da ’diktatör’ dediler. Şimdi de aynı suçlamayı Erdoğan’a yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA PKK’YI DESTEKLİYOR”

Akdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya ve diğer ülkelerin de diktatör diye eleştirdiğini fakat FETÖ terör örgütüne kimsenin ses çıkartmadığını söyledi.

Bakan Akdağ, “Şimdi suçlamayı onlarla beraber Almanya, İsviçre ve diğer ülkeler yapıyor. Mısır’da seçilmiş hükümeti askerler al aşağı edince neden hiçbiriniz çıkıp da diktatörlük demediniz. Ya da 15 Temmuz’da hainler bu ülkenin üzerine bombalar yağdırdığı zaman neden diktatörlük demediniz. Rabbimize şükredelim ki sizler gibi bir millet çıkıp bunları bir tokatla yere serdi. Hiçbir Avrupa ülkesinden ses çıkmadı. 249 şehit verdik biz. Ama PKK paçavralarıyla miting yaptırmayı biliyorlar. On yıllardır PKK’yı destekliyorlar. Onlara silah, para veriyorlar. Şimdi de FETÖ oralarda yuvalanmaya başladı.

Diktatörlük arayacaksanız mevcut parlamenter sistemde o diktatörlüğe götüren vesayete bakacaksınız. O şartları alkışlayan CHP’ye bakacaksınız” dedi.



“CHP ZİHNİYETİ MİLLETE GÜVENMİYOR”

Bakan Akdağ, CHP’nin temsil ettiği zihniyetin millete güvenmediğini de ifade ederek şunları söyledi:

“CHP’nin temsil ettiği zihniyet millete güvenmiyor. O zihniyete göre toplumun dönüşmesi lazım. Adana’nın en meşhur türküsü nedir? ’Adana’nın yolları taştan’ türküsüdür. Sizler türküyü çalıp onunla oynamak istiyorsunuz onlar buna ’hayır bu yakışmaz’ diyor. ’Medenileşmemiz gerekiyor’ diyecek. ’Medenileşmek için klasik batı müziği dinlenmesi gerekiyor’ dediler. Bunu da her zaman yaptılar. Radyoları da yasakladılar. Başını şöyle açmak zorundasın dediler. Devlet olarak kimsenin buna karışmaya hakkı yoktur. Devletin görevi millete hizmet etmektir. Milleti dönüştürmek değildir.”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 16 Nisan’daki referandumda öğrencilerin neden ’evet’ oyu vermesi gerektiğini anlatıp, onların sorularını cevapladı.

(Emre Bozdemir - Umutcan İşledici / İHA)
Kaynak: İHA