Bu Tezgahta Her Şey Organik

Tekirdağ'da kurulan semt pazarında Nursel Gündüzün tezgahında ki organik ürünler vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Karacakılavuz Mahallesinde kadınların imece usulü yaptıkları tarhana, peynir, pekmez, ekşimek gibi doğal ürünleri Gündüz, semt pazarına getirip satıyor.

Gündüz AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürünlerin tamamen organik el yapımı olduğunu, burada ürünleri satarak kadınların ev ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Her zaman bu ürünleri yaptıklarını ve doğal olduğu için şehirde bu ürünlerin insanlar tarafından çok tercih edildiğini belirten Gündüz,'Karacakılavuz Mahallesinde köyde arıcılıkla uğraşıyoruz. Köyden yumurtamız, tarhanamız, peynirimiz, pekmezimiz, ekşimek gibi ürünlerimiz var. Köyde ki hanımlarla beraber imece usulü yaptığımız ürünleri buraya getirip pazarda satıyorum.' ifadelerini kullandı.

Üretim aşamasında hiçbir kimyasala maruz kalmadan üretilen organik ürünlere ilginin arttığını ifade eden Gündüz, 'Türkiye'de birçok marketin raflarında yer alan ürünler ziyade insanlar artık doğal ürünler aradığı için pazarları tercih ediyor. Sağlıklı beslenme konusunda insanların giderek bilinçlenmeye başlaması nedeniyle organik köy ürünlerinin olduğu tezgahlara ilgi arttı. Burada her şey kalitelidir. Yüzde yüz organiktir, hepsi şifadır.' diye konuştu.

Kaynak: AA