Brexit'e Rağmen İngiltere'ye 5 Milyar Sterlinlik Katar Yatırımı Gelecek

Katar Maliye Bakanı Emadi:'İngiltere’ye önümüzdeki dönemde yaklaşık 5 milyar sterlin seviyesinde yatırım yapmayı planlıyoruz''Şu anda İngiltere, Katarlı kurumsal ve özel yatırımcılar için en büyük ve ilk yatırım destinasyonu'.



LONDRA – Katar Maliye Bakanı Ali Şerif El Emadi, İngiltere’ye önümüzdeki dönemde yaklaşık 5 milyar sterlin seviyesinde yatırım yapılmasının planlandığını açıkladı.

İngiliz yayın kurumu BBC’ye değerlendirmede bulunan Emadi, Katar’ın İngiltere’de halihazırda yaklaşık 35-40 milyar sterlin seviyesinde yatırımının olduğunu belirterek, önümüzdeki beş yıl içerisinde toplam 5 milyar sterlin seviyede ek yatırımın planlandığını söyledi.

Emadi, 'İngiltere’ye önümüzdeki dönemde yaklaşık 5 milyar sterlin seviyesinde yatırım yapmayı planlıyoruz. Şu anda İngiltere, Katarlı kurumsal ve özel yatırımcılar için en büyük ve ilk yatırım destinasyonu. Temel olarak yatırımlarımız altyapı, teknoloji, enerji ve gayrimenkul sektörlerine odaklanacak.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkma kararı almasına rağmen halen yatırımcılar tarafından tercih edildiğini vurgulayan Emadi, “Biz İngiltere pazarını her zaman sevdik. Her zaman iyi bir piyasa oldu. Yatırım yapmayı planladığımız yerlerde uzun vadeli yatırımlar yapıyoruz. O yüzden dalgalanmalarla bakmıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA