Bakan Özhaseki Kayseri Ve Nevşehir Dernekleri Üyeleriyle Buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: 'Bir yol ayrımındayız, dönemeçteyiz. Allah'ın izniyle bu geçtiğinde Türkiye'nin önü açılmış olacak. Vesayet rejimi bir daha burnunu kaldıramayacak. Seçtiğimiz insanlar güçlü bir şekilde gelip, bize hizmet edecekler. Neticesinde Türkiye kalkınmış, işlerimizin önü açılmış olacak. Yoksa ayak oyunlarına kurban gideceğiz. Bizim gibi coğrafyada yaşamanın tek şartı var, o da güçlü olmak'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu belirterek, 'Allah'ın izniyle bu geçtiğinde Türkiye'nin önü açılmış olacak. Vesayet rejimi bir daha burnunu kaldıramayacak. Seçtiğimiz insanlar güçlü bir şekilde gelip, bize hizmet edecekler. Neticesinde Türkiye kalkınmış, işlerimizin önü açılmış olacak. Yoksa ayak oyunlarına kurban gideceğiz. Bizim gibi coğrafyada yaşamanın tek şartı var, o da güçlü olmak.' dedi.

Kayseri-Nevşehir dernekleri üyeleriyle bir otelde bir araya gelen Özhaseki, Türkiye'nin PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle mücadelesinde büyük başarı elde ettiğini söyledi.

Özhaseki, FETÖ'nün tüm toplumu aldattığını anlatarak, 'Gerçek yüzleri bir gecede ortaya çıktı. Adeta vahşi bir adam, kurt adam haline dönüştüler ve devletini korumak için meydanlara çıkan insanların üzerine kurşunlar yağdırdılar. Meclisi bombaladılar. Sapık bir anlayış içinde oldukları çok geç anlaşıldı ama hepimizi yanılttılar.' diye konuştu.

Devletin bunlardan temizlenme çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Özhaseki, '90 bin kadar bunlardan olan kişinin işine son verdik. CHP, 'Mağduriyetler var' demeye başladı. Allah aşkına ne mağduriyetinden bahsediyorsunuz siz? Bu millet mağdur. Burada esnaf var. Siz dükkanınızda çalışan size ihanet ederse çalıştırmaya devam eder misiniz? Devlet olarak biz de bunları okutmuşuz, büyütmüşüz millete hizmet etsinler diye. Ama geldiği yerde başındaki amirini dinlemiyor. Millete, devlete hizmet etmiyor. Amerika'dan ne emir geliyorsa onu yapıyor. Böyle adamları niye çalıştıralım biz de?' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin aleyhine yurt dışında en çok çalışan örgütün, FETÖ olduğunu anlatan Özhaseki, 'Hizmet eriyiz.' diyen, herkese gülümseyenlerin şimdi Türkiye'nin karışında en büyük bela olarak durduklarını dile getirdi.

- 'Bu sistem babayla oğlu birbirine düşürür'

Mehmet Özhaseki, iki başlı sistemin Türkiye'nin büyümesini önlediğini ve referandumda bunu değiştirmek istediklerini aktararak,'Yemin ediyorum, bu sistem babayla oğlu, anneyle kızı birbirine düşürür. Rahmetli Atatürk zamanından başlayan kavgalar bugüne kadar gelmiştir. Yüzlerce kavga var. Rahmetli Atatürk ile İnönü birbirlerine küs öldüler. Ondan sonra da bu kavgalar devam etti.' ifadelerini kullandı.

Şu anki sistemde çok güçlü Cumhurbaşkanlığı makamı, bir tarafta da kabine üyeleri ve Başbakan olduğunu, bu durumda kimin ülkeyi idare edeceği karmaşasının ortaya çıktığını belirtti.

Özhaseki, cumhurbaşkanları ile başbakanların zaman zaman kavga ettiğini ve bu işin son bulması gerektiğini vurguladı.

Referanduma gitmelerinin diğer bir nedeninin istikrar olduğunu ifade eden Özhaseki, şunları aktardı:

'52 yılda 32 hükümet var. 3,5 aylık hükümetler. 3 aylık hükümet bir şey yapamaz. Ciddi bir proje birkaç yıl sürer. Türkiye gibi böyle projelerin yapılması gerektiği, kalkınmaya, gelişmeye, iş aleminin proje beklediği bir ortamda 6 aylık hükümetler ancak, 'Nasıl ayakta kalırız? Kiminle görüşürsek kendimizi sağlama alırız? Düşmemek için ne yapmalıyız?’ gibi şeylerle uğraşır. Bunun dışında hiçbir şeyle uğraşamaz. Böyle durumlarda bürokrasi azar. Siyasetçiyi takmazlar. Herkes bürokratların önünde el pençe durur. Hiç kimsenin işi yürümez. Büyük projeler asla yapılamaz. Kalkınma olmaz.”

Vesayetçi yapıyı ortadan kaldırmak istediklerini anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

'Bu vesayetçi yapı, sizin bizim seçtiklerimize güvenmez ve inanmaz. Onu tehlikeli görür. Onu sürekli tehdit altında tutarak, canı sıkılınca faili meçhuller işleyip, ihtilal yapar. Öğrenci olaylarının olduğu zamanlar bu yapı onlarca kişiyi her gün öldürüyordu. İhtilale ortam hazırlıyorlardı. Beyefendi Cumhurbaşkanı oluyor. Her türlü yetkiyi alıp, Türkiye'yi idare etmeye çalışıyorlardı. Bunu defalarca yaptılar. Her yaptıklarında Türkiye küçüldü. Hiç büyümedi. Türkiye geriye gitti. Birbirimize yan bakar hale geldik. İşte bu yapının, milletin başına bela olduğu için bir an önce son bulması lazım.'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni sistemin güçlü iktidar getirip, siyasi istikrarsızlığa son vermeyi sağladığını anlattı.

Yeni sistemle ilgili eleştirilerin doğru olmadığını söyleyen Özhaseki, 'Cumhuriyet elden gidiyormuş. Niye gitsin kardeşim? Türkiye bölünürmüş. Yahu tek devlet, tek millet, tek bayrak diye bağıran biziz. Sen gidip PKK'lılarla anlaşıp, Türk bayrağı olmadan miting yaptın. Ne uyduruyorsun. Efendim, '18 yaşındaki kendi çocuklarını alıp emekli edecekler’. Yahu beşikteki torunun sigortadan istifade etsin diye zamanında kaydeden sensin. 21-22 yaşında birkaç genç meclise girse ne olur? ' ifadelerini kullandı.

Özhaseki, söz konusu kişilerin hemen emekli olamayacağının altını çizerek, şunları kaydetti:

'Tek adam devleti diyorlar. Şu anki sistemde Cumhurbaşkanı ne yaparsa yapsın yargılanamaz. Vatana ihanetten de yargılanamaz. Öyle bir suç kalktı. Envai çeşit yetkisi var. 'Her şeyi yapar' diye yazıyor kanun ve yargılanamaz. Yeni gelecek sistemde attığı her imzadan sorumlu. Cezai sorumluluğu var. Hangisi diktatörlük olur size göre? Köprü, baraj yaptırsa, yanlışsa cezai sorumluluğu var. Yeni gelecek sistem böyle. Bunu bile bile tersini söylüyorlar. Bizim CHP Hitler'in propaganda bakanı Goebbels var. Ondan taktik almışlar. Aynısını uyguluyorlar. Şunu herkes bilsin. Bir yol ayrımındayız, dönemeçteyiz. Allah'ın izniyle bu geçtiğinde Türkiye'nin önü açılmış olacak. Vesayet rejimi bir daha burnunu kaldıramayacak. Seçtiğimiz insanlar güçlü bir şekilde gelip, bize hizmet edecekler. Neticesinde Türkiye kalkınmış, işlerimizin önü açılmış olacak. Yoksa ayak oyunlarına kurban gideceğiz. Bizim gibi coğrafyada yaşamanın tek şartı var, o da güçlü olmak.'

Kaynak: AA