AP Önünde Göçmen Çocukları İçin Eylem Yapılacak

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, Avrupa'da gençlik daireleri tarafından koruma altına alınan Türk ve göçmen çocuklarının ana dil, kültür ve dini değerlerinin muhafazasına dikkati çekmek için Avrupa Parlamentosu önünde bir hafta çadır eylemi yapacaklarını açıkladı.

Almanya'nın Neuss kentinde korunmaya muhtaç çocuklar yararına çalışmalar yapan Umut Yıldızı Derneğinin Başkanı Kamil Altay Avrupa genelindeki gençlik dairesi koruması altındaki çocukların hakları için Avrupa Parlamentosu önünde çadır eylemi yapacaklarını bildirdi.

Altay yaptığı yazılı açıklamada eylem için gerekli müracaatları yaptıklarını belirterek bir hafta sürecek eylemin 10 Nisan'da başlayacağını belirtti.

Avrupa genelinde her sene binlerce Türk ve Müslüman çocuğun koruma altına alındığını ve ailelerin parçalandığını belirten Altay koruma altına alınan çocukların yakın akrabalarına da verilmediğini, bu çocukların ana dil, kültür ve dini değerlerinin korunmasına dikkati çekmek için bu eylemi planladıklarını ifade etti.

Kamil Altay amaçlarının çocukların mağduriyetine dikkati çekmek olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA