Ağrı Belediye Hizmeti Görecek

Ağrı Belediye Başkan Vekili Işın: 'Kısa sürede bu ili pislikten, çamurdan, çöpten ve rezaletten kurtarmak bizim vazifemizdir'.

İçişleri Bakanlığınca Ağrı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Ağrı Valisi Musa Işın, 'Kısa sürede bu ili pislikten, çamurdan, çöpten ve rezaletten kurtarmak bizim vazifemizdir. ' dedi.

Ağrı Valisi Musa Işın'ın İçişleri Bakanlığınca Ağrı Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilmesinin ardından kardeş belediye olduğu Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye ekibi kente geldi.

Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve beraberindekiler, Işın'ı makamında ziyaret ederek, başarı diledi.

Vali Işın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaklaşık bir aydır belediyeyi teslim aldıklarını anımsattı.

Hükümetin desteğiyle projeleri hayata geçireceklerini belirten Vali Işın, 'Çok kısa sürede kısa, orta ve uzun vadede proje ve hizmetlerin yapılabilmesi için hükümetimizin desteğiyle ciddi bir gayretin içindeyiz.' dedi.

- Kent pislikten temizlenecek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin çok büyük katkılar sağlayacağını dile getiren Vali Işın, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Hafta sonu, gece gündüz demeden çalışacağız. Kısa sürede bu ili pislikten, çamurdan, çöpten ve rezaletten kurtarmak bizim vazifemizdir. Her şeyden önce ilimizi yaşanabilir bir hale getirmek için bütün gayretimizi sarf edeceğiz. Kahramanmaraş gibi bir ilimizin yanımızda olması da bize ayrı bir güç ve cesaret vermektedir.

- Ağrı gerçek belediyeciliği görecek

Ağrı halkı yapılmamış bir çok hizmeti görecektir. Ağrı halkı layık olduğu hizmetleri girecektir. Bunların çok büyük bir kısmını da belediyemizin kaynakları ile yapacağız. Proje yönetimi, para yönetimi ve personel yönetimi ile biz bu kenti yaşanabilir bir hale getireceğiz. Halkımız yeter ki azıcık bir sabır göstersin. İnşallah en kısa sürede bunun meyvelerini göreceğiz.'

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, Ağrıyı daha güzel, modern, yaşanabilir bir hale getirmek için katkıda bulunacaklarını ifade ederek,'Sayın Valimizi çok kararlı gördük. Çok azimli bir insan. Ağrı'nın belediyecilik anlamındaki aksayan hizmetlerini planlayıp Ağrı'nın daha güzel daha yaşanabilir bir hale getirmek için daha kararlı bir tutumla birlikte güzel çalışmalar yapacağız.' dedi.

- Parkların bile bakımı yapılmamış

Belediyecilik anlamında bir planlama yapılmadığını belirten Erkoç şunları kaydetti:

'Son 3 yılda herhangi bir çalışma yapılmamış. Bir şehir merkezi ülkemizin serhat boyunda, 1927 yılında şehir olmuş bir il. Çok önemli yatırımlar yapılmış burada ama belediyecilik anlamında çok ciddi sıkıntılar var. Yapılan parkların bile bakım onarımı yapılmamış. Kaldırımlar, yollar her taraf çamur içinde. Valimizin bu kararlı tutumu ile birlikte bizim de danışmanlık ve teknik olarak tüm ekibimizle Ağrı'nın hizmetindeyiz.

Hükümetimiz tarafından belediyeye de gerekli kaynaklar sağlanmasına rağmen hizmetler yapılmamış, planlanmamış ve ilgi gösterilmemiş. Biz sayın Valimizin şevkini görünce daha çok mutlu olduk. Bölgeye sevdalı birisi. Ağrı'ya neler yapılacağını merak edenler Ağrı'nın bugünki resmini çeksinler bir de sonbahardaki son halini görsünler. Neler olacağını görecekler.'

Kaynak: AA