Afyonkarahisar'da EİB Bilgilendirme Toplantısı

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bedri Girit, Afyonkarahisar'daki ihracat hedeflerinin 2023 yılına kadar 1 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Afyonkarahisar'da bir termal otelde Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birliği, ildeki üyeleriyle istişare ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bedri Girit, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantının amacının Afyonkarahisar'daki üyelerini bilgilendirerek, onların ihracat miktarını artırmak ve yeni ihracatçıları bünyelerine kazandırmak olduğunu belirtti.

Girit, mevcut ihracatçıların devlet desteklerinden faydalanmasını arzu ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

'Bazen devletimiz teşvik veriyor fakat ihracatçılarımızın ve üyelerimizin bunlardan haberi olmuyor. Sadece bunun içinde değil, kendi işlerinde destek olabilecek üniversiten hocalarımız var. Onlarla günlük yaşamın içerisinde işlerini daha rahat sürdürebilmeleri için bir eğitim programı gibi düşünebiliriz. Bu programları daha önce Aydın’da, Manisa’da yapmıştık. 2017 yılının ilk bilgilendirme toplantısını da Afyonkarahisar'da yapıyoruz.'

'İhracatta Afyonkarahisar denildiği zaman akla kanatlı ihracatı geliyor' diyen Girit, Ege İhracatçılar Birliği'nin (EİB) Afyonkarahisar'dan 2023 yılı ihracat hedefinin 1 milyar dolar olduğunu vurguladı.

Girit, şunları dile getirdi:

'Bunun yanında ayıklanmış yumurta ihracatında Afyon ilk sırada yer alan bir ilimiz. Bu vesileyle burayı seçtik. Amacımız bu miktarı daha da artırmak. Burada iç piyasadaki fiyatla konsantre değiliz. Ama toplam üretim ihracattan da pay aldığı için ihracatla iç piyasa arasında isteseniz de istemeseniz de bir kolaresyon oluşuyor. İhracatı yükseltmek için kaliteli ürüne ve iyi bir servise ihtiyaç duyuyor. Ve ülkenin cari açığını kapatmak adına elimizdeki en iyi enstürmandır. Tek hedefimiz daha çok ihracat yapılması konusunda üyelerimizi teşvik etmek ve onlara devlet imkanlarını sunmak.'

Kaynak: AA