Adana'daki Terör Örgütü Davası

Bir otomobilde RPG29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası bulunmasının ardından terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla yakalanan 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da bir otomobilde RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası bulunmasının ardından terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla yakalanan 5'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Abdullah Arslan, Abdullah Günsel, Suriyeli Abdulhamit Ahmet, Fatma Oran ve Dilara Oran ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık Abdullah Arslan, hakkında yakalama kararı bulunan Mazhar Akman’ın kendisine arabadaki malzemenin sigara olduğunu söylediğini ileri sürerek, 'Kesinlikle araçta roketatar olduğunu bilmiyordum. Ayrıca yanımda getirdiğim Dilara ve Fatma Oran’ın bu olayla hiçbir şekilde irtibatları yoktur.” dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

İncirlik Mahallesi'nde 5 Mart'ta uygulama yapan polis ekipleri, Mardin'in Nusaybin ilçesinden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurmuş, yapılan aramalarda RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası ile koordinatın ayarlanmasını sağlayan bir aparat ele geçirilmişti. Soruşturma kapsamında İstanbul, Antalya ve İzmir'de sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 11 kişi yakalanmış, roketatarları araca yüklediği öne sürülen Mazhar Akman hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Kaynak: AA