ABD'li Senatör: Trump bizi yeni bir savaşa sürüklüyor

ABD Eyalet Senatörü Chris Murphy​, Amerikan medyasının Trump ve Rusya arasındaki ilişkiye odaklandığını ancak Trump yönetiminin ülkeyi yeni bir savaşa sürüklediğini yazdı.

ABD'li Senatör: Trump bizi yeni bir savaşa sürüklüyor
'Amerikalılar Trump ve Rusya arasındaki bağlantıya yoğunlaşmışken, Başkan Trump Suriye'deki askeri varlığımızı genişletmekle meşgul..' Bu sözler ABD'de eyalet senatörlerinden Chris Murphy'e ait.

Huffington Post'ta bir yazı kaleme alan Murphy, Trump yönetiminin Suriye'deki Amerikan askeri varlığını günden güne arttırdığını söyledi. Senatör Murphy, Washington'da bunun farkedilmediğini vurgulayarak 'Suriye'ye yapılacak müdahalenin Irak işgali gibi uzun yıllar süreceğine dair endişeler var. Amerikan halkının Trump'ın Suriye'deki planlarını bilmesi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Trump yönetiminin Rakka operasyonu için gönderdiği asker sayısına değinen Murphy, asker sayısı konusunda yapılan resmi açıklamaların 'buz dağının görünen kısmı' olabileceğini söyledi. Murphy 'Suriye topraklarında kaç askerimiz olduğunu bilen yok çünkü ABD yönetimi Suriye'de kaç askerin olduğunu sır gibi saklıyor' vurgusunu yaptı.
Rakka operasyonu konusunda ABD'li yöneticilere eleştirilerde bulunan Murphy 'Rakka'da izlenen strateji sadece askeri mi? Şehir alındıktan sonra kim kontrol edecek? Yeni yönetim Irak ve Afganistan'da olduğu gibi bir tuzağa düşmemeli ve siyasi plan henüz yapılmadıysa bunu kamuoyu ile paylaşmalılar' uyarısında bulundu.

ABD'li Senatör: Trump bizi yeni bir savaşa sürüklüyor

ABD askerleri PYD'li teröristlere destek veriyor


ABD ordusu, Rakka operasyonuna topçu desteği vermek için Suriye'ye yüzlerce göndermişti. ABD askerlerinin Rakka'nın 25-30 kilometre kuzeyine konuşlandırılacağı savunulmuştu.

Türkiye ÖSO'dan yana


Türkiye, yüzde 90'ı aşkın Arap unsurların yerleşik bulunduğu Rakka'ya operasyonun PYD/YPG'li teröristlerle değil, bölgenin asli unsurlarından oluşacak ÖSO gücüyle yapılmasını istiyor. Operasyonun PYD/YPG ile yapılması halinde hem Rakka halkından yeterli desteğin görülemeyeceği hem de istikrarsızlığın daha da artabileceği vurgulanıyor.