15 Temmuz Gazileri, Öğrencilerle Buluştu

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine direnirken yaralanan gaziler, yaşadıklarını liseli gençlere anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine direnirken gazi olanlar, '15 Temmuz Fotoğrafları Sergisi ve Gazilerle Buluşma' programında gençlerle bir araya geldi.

Eyüp Belediyesi tarafından Eyüp Anadolu Lisesinin ev sahipliğinde düzenlenen programa, 15 Temmuz gazilerinden Ergin Yapıcı, Osman Dağ, İskender Çadırcıer ve Adviye İsmailoğlu ile öğrenci, öğretmen ve okul idarecileri katıldı.

Senai Demirci’nin sunduğu programda konuşan Ergin Yapıcı, 15 Temmuz gecesi köprülerin tanklarla kapatıldığını duyunca, iş yerinin bulunduğu Osmanbey’den çıkarak Harbiye’ye doğru gittiğini ve darbeciler tarafından bacağından vurulduğunu ifade etti.

Yapıcı, 25 yıl önce Çanakkale’ye gidip şehitlikleri gezdiğinde hissettiklerini 15 Temmuz gecesinde de hissettiğini, gençlerden istediği tek şeyin ise bayrağa ve millete sahip çıkmaları olduğunu belirtti.

Gazi Osman Dağ da darbe girişimini aracında seyir halindeyken radyodan işittiğini, yaşananların meşru idareye bir müdahale olduğunu fark ettiğini ve ailesi başta olmak üzere tanıdıklarını uyararak, herkesi sokaklara, direnmeye davet ettiğini aktardı.

Dağ, 'Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün yakınlarına, 19 yaşındaki oğlumla ulaştığımda askerin toplanan kalabalığa 'eve dön' çağrısı yaptığını duydum. Biz de arkadaşlarımızla beraber askere 'kışlana dön' çağrısı yaparak, cevap verdik. Sonra orada silahla ateş açtılar. Ben orada bulunan tankın üzerine çıktım ve tankın içindeki albayı alıp polise teslim etmek istedim. Sonra bana silah doğrultan o albay tarafından vuruldum.' diye konuştu.

Gençlere Türkiye’yi sevmeleri yönünde telkinlerde bulunan Dağ, yabancı devletlerin terörü desteklediğini ve herkesin ülkeye sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

- 'Bize gururla taşıyacağımız madalyalar taktılar'

İskender Çadırcıer ise 52 yaşında olduğunu, 1980 darbesini ve 28 Şubat’ı yaşadığını anlatarak, 15 Temmuz gecesi işgal edilmeye çalışılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbecilere karşı direndiğini söyledi.

Adviye İsmailoğlu da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bulunduğu Saraçhane semtine ailesiyle gittiğinde kolundan girip sırtından çıkan bir mermiyle yaralandığını aktararak, 'Hastane yolları kapalıydı. Darbeciler ambulansların çıkışına izin vermiyorlardı. Tesadüfen rastladığımız biri, aracıyla Vakıf Gureba Hastanesine götürdü beni. Oraya giden ilk hasta bendim. Ardımdan İlhan Varank gelmiş. Bizi yok edeceklerini sanıyorlardı ama bize gururla taşıyacağımız madalyalar taktılar. Bu yüzden şükrediyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA