Tunceli'de İl Tahsilat Komisyonu Toplantısı

Tunceli'de, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) İl Tahsilat Komisyonu toplantısı yapıldı.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, KÖYDES İl Tahsilat Komisyonu toplantısının Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Osman Kaymak başkanlığında yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, KÖYDES projesinin susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kaliteli ve standartlarının yükseltilmesi, küçük ölçekli sulama altyapısının geliştirilmesi ile köy atık su altyapısının iyileştirilmesi için uygulandığı ifade edildi.

Toplantıda konuşan Vali Kaymak'ın, KÖYDES için gönderilen 14 milyon 126 bin 902 lira tutarındaki ödeneğin köylerin temel altyapı hizmetleri, içme suyu, yol ve kanalizasyon gibi projeleri için kullanılacağını ifade etti.

2017 yılında yapılacak olan projelerin yıl içerisinde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınacağını aktaran Kaymak, şunları kaydetti:

'Bu yıl köylerimizde öncelikli olarak susuz veya içme suyu yetersiz ünitelerin sağlıklı içme suyuna kavuşturulması ve yerleşik nüfusun bulunması şartıyla birinci derecede öncelikli yolu ham ve tesviye niteliğinde olan köy yollarının stabilizesini yapacağız. İlimize tahsis edilen ödeneğin 5 milyon 209 bin 572 lirasını 1. kat asfalt sathi kaplama işi için ayırdık. Bu yıl içinde köy yollarının asfalt oranını artıracağız ve yaklaşık olarak 35 kilometre 1. kat asfalt sathi kaplama yapacağız.'

Toplantıya, Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, kaymakamlar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA