TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir Spor Basını İle Bir Araya Geldi

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Eskişehir’e gelerek spor yazarları ve muhabirleri ile bir araya geldi. Tongsir, Anadolu’nun gücüne inandıklarını söyledi.

TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir Spor Basını İle Bir Araya Geldi
Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin 1963 yılında kurulduğunu ve şu anda bin bin 650 üyesi olduğunu söyleyen Tongsir, derneğin görevlerinden söz ederek maçlarda gazetecilerin akreditasyonlarını yaptıklarını söyledi.

Tongsir, “Gazeteciyi gazeteci kuruluşundan başka kimse tanımaz. Kimin bu işi yapıp yapmadığını bizler daha iyi biliyoruz. Bizim derdimiz hizmetlerinde bir aksama olmaması. Anadolu’ya önem veriyoruz. Önceden İstanbul, Ankara herşeyi tayin ediyordu. Anadolu’ya gücünü teslim edeceğiz” dedi.

“Basın olarak güçlü olan yerlerde şubeleri kuracağız” diyen Tongsir, “Bunun için adımlar attık. Eskişehir’ de bunların en başında gelen şehirlerden biri. Bizim istediğimiz Eskişehir’de bir şube kurarak Eskişehir’in gücünü ortaya koymaktı. Diyaloğun ve güç birliğini sağlanması bizim için çok önemli. Bunun yanında burada bir tane sosyal tesis de yapacağız” diye konuştu.

Eskişehir’in önemine dikkat çeken Tongsir, şunları söyledi:

“Eskişehir’in Türk futbolundaki yeri herkesin dikkatini çekiyor. Burada şube olması demek burasının güçlü olması demek. Anadolu’da bizim güce ihtiyacımız var. Yerel basın, özellikle o şehrin insanı daha güçlü.”
Kaynak: İHA