Toroslar'da Tiyatro Şöleni

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Yaşlılar Haftası ve Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında sahneye koyduğu ‘Ay ve Çiçek’ ile ’Kanaviçe’ adlı drama ve komedi oyunlarını seyirciyle buluşturdu.

Toroslar'da Tiyatro Şöleni
İlk olarak Yaşlılar Haftası’nda farkındalık oluşturmak amacıyla Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi sakinlerinden Sevil Seyhan ve Halil Hancı’nın oyunculuğunu yaptığı ‘Ay ve Çiçek’ adlı drama oyunu sahneye taşındı. Bir dönemin tanınan solistlerinden Sevil Seyhan’ın rol alarak kendi hayatını anlattığı tiyatro oyunu öncesinde ise Ressam Nazan Kundak’ın resim sergisinin açılışı yapıldı. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında ise Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı ‘Kanaviçe’ adlı komedi oyunu da tiyatro severlerden tam not aldı. Turgut Özakman’ın kaleme aldığı ve Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz’un yönettiği oyunda, evlerine kapanıp kanaviçelerine bağlanan ve erkeklerden kaçan 3 kız kardeşin yaşadıkları izleyenlere aktarıldı. Tiyatro gösteriminin ardından Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz ve tiyatro oyuncularını başarılı performanslarından dolayı tebrik ederek çiçek takdim eden Toroslar Belediye Başkan Hamit Tuna, "Tiyatroya, sanata ve sanatçıya sunduğumuz desteklerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Tiyatronun, çok yönlü ve öğretici olmasının yanı sıra gönüller arasında bağ kurarak, toplum kültürünün gelişmesinde önemli bir rol oynadığını belirten Tuna, "Dünya Tiyatrolar Günü’nde, Belediyemiz Şehir Tiyatrosu oyuncuları bizleri güzel bir oyunla buluşturdular. Bu güzel performanslarından dolayı Genel Sanat Yönetmenimiz Hasan Topuz’un nezdinde tiyatro topluluğumuzun oyuncularını tebrik ediyor, oyunu izlemeye gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Toroslar Belediyesi olarak her zaman kültürel değerlerimize sahip çıktık. Bunun en güzel örneğini de tiyatro ve halk oyunları topluluğumuzu kurarak gösterdik. Kültür ve sanat etkinliklerimiz kapsamında birçok tiyatro oyununu halkımızla buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bundan sonraki süreçte de şehir tiyatromuz ile hemşerilerimize ve çocuklarımıza tiyatroyu sevdirmeye ve ücretsiz açtığımız kurslarda geleceğin tiyatro sanatçılarını yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle tiyatroya gönül vermiş değerli sanatçılarımızın, yazarlarımızın ve tiyatro çalışanlarının ‘Dünya Tiyatrolar Günü’nü’ kutluyor, sanatın her dalının hak ettiği değere kavuşmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA